06 30 178-85-01 Budapest, XIV. Mogyoródi út 125. Bejelentkezés szükséges! autokulcs@autokulcsmasolas.com

Immobilizeres kulcs másolásnál legyen meg nálad egy szakértő száma

 

Ismerős az az eset, amikor a gyereked kölcsön akarja kérni az autót, de nem vagy otthon, a kocsikulcs meg nálad van? Pótkulcs meg persze nincs, pedig épp nagyon jól jönne. Vagy mikor nem találod az alap kulcsot, és szintén kéne egy pótkulcs? Ezek a helyzetek megoldhatók, ha előre gondolkozol, és lemásoltatod az autód kulcsát!

 

Egy kulcs nem kulcs

 

Van, aki úgy gondolja, semmire sem lehet eléggé felkészülni. Pedig ez nem minden esetben igaz: vannak olyan helyzetek, amiket igenis meg lehet oldani, ha egy kicsit előre gondolkozik az ember.

Az autókulcs lemásoltatása például pont egy ilyen dolog. Sosem tudhatod, mikor lesz éppen sürgősen szükséged egy pótkulcsra valamilyen váratlan helyzet miatt. Akár valaki másnál maradt a kulcsod, akár elromlott az eredeti, akár otthagytad valahol, az biztos, hogy nem fog rosszul jönni, ha van egy tartalék slusszkulcs.

 

A kulcsmásolás nem olyan egyszerű, mint amilyennek tűnik

 

Azt hihetné az ember, hogy slusszkulcsot lemásolni gyerekjáték, mint egy sima lakáskulcsot, csak berakják a másológépbe, aztán készen is van. Régen valóban ez volt a helyzet. Viszont napjainkban a modern járgányok kulcsa már ennél sokkal bonyolultabb, a kulcsházban van egy úgynevezett immobilizer chip, amit lemásolni már sokkal nehezebb, mint magát a kulcsot.

 

De mi is az az immobilizer?

 

Az immobilizer, vagy más néven indításgátló egy olyan szerkezet a kocsiba beépítve, ami  (nevéből is adódóan), nem engedi elindulni az autót. Van egy chip a kulcsban, amibe bele van építve egy kód. Ezt a kódot az autód immobilizer számítógépe ismeri, és amikor megpróbálod elindítani a járgányodat, akkor a kulcs elküldi a jelet az autónak. Ha a két kód egyezik, akkor a kocsi beindul, viszont, ha nem egyezik, akkor onnan nem megy sehová. Ezért is nehezebb ellopni a mai autókat, mint 25 évvel ezelőtti elődjeiket.

 

A kulccsal együtt a másolás is bonyolódott kissé… 

 

Az immobilizeres kulcsok másolása úgy történik, hogy 

  1. először magát a kulcsot másoljuk le hagyományos módon. 
  2. Ezután egy speciális számítógépes programmal hozzákapcsolódunk az autó fedélzeti számítógépéhez, 
  3. kiolvassuk a kódot, 
  4. és ezt a kódot tanítjuk meg az új kulcsok chipjeinek
  5. majd a távirányítót tanítjuk hozzá.

 

Így egészen egyszerűen hangzik, de speciális felszerelés kell hozzá, na meg persze némi szakmai tapasztalat, hogy biztosan ne rontsunk el semmit. Szerencsére a szakértőink a lehető legrövidebb idő alatt lemásolják neked a kulcsokat, és ráadásul olcsóbban is dolgozunk, mintha egy márkaszervizben próbálnád ezt megcsináltatni.

Ha szükséged van egy pár pótkulcsra, mert szeretsz felkészülni a váratlan helyzetekre, akkor nincs más dolgod, mint időpontot egyeztetni, behozni hozzánk az autódat (a kulcsával együtt persze), és a csapatunk gyorsan és hatékonyan lemásolja neked a kulcsodat, hogy utána mehess is tovább a dolgodra.

Ha csak egy kulcsod van, ne halogasd a dolgot, másoltass a kulcsból még ma!

 

Immobilizeres kulcs másolás – amikor jól jön egy szakértő
HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com