06 30 178-85-01 Budapest, XIV. Mogyoródi út 125. Bejelentkezés szükséges! autokulcs@autokulcsmasolas.com

Így működik a Dácia kulcsmásolás!

 

Tudod, mit kell tenned, ha egy új kulcsra van szükséged a kocsidhoz? Tudod, hova fordulj? Tudod, hogy mit kell magaddal vinned? Dacia kulcsmásolás kisokos – amiből mindent megtudhatsz!

Mivel a Dacia már igen régóta jelen van a piacon, számos különböző modellje létezik, amelyek különböző zárakkal vannak felszerelve. Az olyan autók, melyeket 1995. után gyártottak, beépített immobiliserrel rendelkeznek, ami a hétköznapokban meggátolja, hogy ellopják az autódat. Ebben az esetben a kulcsmásolás több időt vesz igénybe, míg a kevésbé biztonságos, ám másolása jóval egyszerűbb. 

 

Hagyományos, fogazott kulcsok

 

Az olyan, tipikus klasszikusnak számító modellek, mint a Dácia 1100, 1300 és 1310 úgynevezett hagyományos, vagyis fogazott kulcsokkal nyílnak és indulnak. Ebben az esetben elég a slusszkulcs sokszorosításához egy cilinderes kulcsmásoló, amely egy igen egyszerű eljárásnak tekinthető, bármelyik kulcsmásolónál meg tudják neked oldani.

Ezeknél a típusoknál azért is fontos, hogy legyen egy tartalék slusszkulcs, mert ezek a kulcsok az évek alatt a használat során elvékonyodhatnak, ebből kifolyólag az sem ritka, hogy egy idő után egyszerűen kettétörnek. Természetesen ekkor sincs minden veszve, hiszen, ha minden darabja megvan, egy jó szakember el tudja végezni a másolást. A hagyományos kulcsok esetében némi pontatlanság sem okoz problémát abban, hogy gond nélkül használhasd az így másolt kulcsot is. 

 

Immobiliserrel felszerelt Dácia modellek

 

Számos olyan modell létezik, amelyek már indításgátlóval vannak felszerelve. A Dacia Logan például 2004 óta van a piacon, a kulcsmásoláshoz mindenképpen szükség van a szóban forgó jármű jelenlétére is. Ugyanez a helyet a 2008 óta gyártott Dacia Sandero-val, és a két évvel fiatalabb Dacia Dusterrel is. Hét éve gurult le a gyártósorról az első Dacia Lodgy, amelyet szintén indításgátlóval szereltek fel. 

Ezekben a slusszkulcsokban van egy speciális chip, amely a kocsid önindítójával kommunikál. Emiatt van az, hogy ha nincs nálad a megfelelő kulcs, nem csak az ajtók nem nyílnak ki, de a motor sem indul be. Ha tudod, hogy másoltatni mész, mindenféleképpen vidd magaddal a kocsit, és érdemes előkeresni a kocsi önindítójához tartozó PIN-kódot is, így meggyorsíthatod a folyamatot. 

Fontos, hogy legyen pótkulcsod!

 

Az persze óhatatlan, hogy valaki elveszíti a slusszkulcsát, ugyanakkor fontos tudnod, hogy van megoldás arra, hogy megelőzhesd a komolyabb gondot. Ez pedig a pótkulcs! Így, ha egyetlen kulcsod van a járművedhez, akkor itt az ideje még most másoltatnod egy másikat, mielőtt késő lenne. Léteznek olyan helyek, ahol csak az egyik fajta slusszkulcs másolását vállalják, nálunk azonban gyakorlatilag mindegy, melyik típussal térsz be hozzánk. A régebbi fajta gyorsabban elkészül, míg az újabbra egy kicsit várni kell, ám ha előtte telefonon egyeztetsz velünk és elmondod a szükséges információkat, felkészülünk az érkezésedre, és a lehető leghamarabb a kezedbe adjuk az új kulcsodat.

Ne várd meg, míg az utolsó is elveszik, jelentkezz be még ma egy dacia kulcsmásolásra!

 

Ezt érdemes tudnod a Dácia kulcsmásolásról!
HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com