06 30 178-85-01 Budapest, XIV. Mogyoródi út 125. Bejelentkezés szükséges! autokulcs@autokulcsmasolas.com

 Opel kulcs tanítás szakértő szemmel

 

Kell egy új kulcs a kocsihoz? Vagy a meglévő lett kissé feledékeny? Az Opel kulcs tanítása nem nagy ördöngösség, de azért nem árt, ha felkészülsz, hogy nagyjából mire számíts. Segítünk!

 

Bármilyen oka is van annak, hogy kulcsmásolásra és kulcstanításra van szükséged, mindenképpen fontos tudnod, mire számíthatsz majd, amikor szakemberhez fordulsz. Amennyiben Opel márkájú autód van, nem lesz semmi gond, viszont mindenképpen szükséged lesz egy hozzáértőre, aki egyszerűen és gyorsan megoldja a felmerült problémádat. 

 

Miben különbözik az Opel kulcs tanítása a többitől?

 

Nagy különbség nincs más autóéhoz képest, de ez évjárat, és modell függő. Mivel az Opel már igen régóta jelen van a piacon, számos különböző modellje létezik, amelyek különböző zárakkal, és immobilizer rendszerrel vannak felszerelve. 

 

  • Ha például egy régebbi modellről van szó, akkor mindenképpen szükség lesz a vezérlőegység kiszerelésére, hiszen csak így tudunk egy új, beleillő kulcsot készíteni hozzá. 
  • A közepesen régi modelleknél rendszerint a kiszerelésre nincs szükség. 
  • Az olyan autók, melyeket 1995 után gyártottak, beépített immobiliserrel rendelkeznek, ami a hétköznapokban meggátolja, hogy ellopják a kocsidat. Ilyen esetekben a diagnosztikán (OBD) programozhatók speciális számítógépekkel, mint pl. az MVP pro.

A kulcs elkészítéséhez kétféle eljárás közül választhatunk:

 

  • Az egyik a eljárás, a klónozás, amely pénztárcakímélő,
  • viszont, ha van egy kis esély is arra, hogy valaki megtalálja az elveszett kulcsot és visszaélhet vele, ne ezt a megoldást válaszd. Programozási eljárással az elveszett kulcsokat azonnal letiltjuk, így a fentebb említett probléma meg van oldva. Ez kicsit drágább ugyan, de sokkal jobban megéri!

Hogy zajlik az Opel kulcs tanítás?

 

A tanítás magában foglalja az immobilizer, a távirányító folyamatát is. Valójában az igazság az, hogy a programozás minden esetben együtt jár a kulcs programozásának folyamatával. Hiszen ahhoz, hogy az immobiliserrel felszerelt autókkal kommunikálni tudjon a slusszkulcs, „be kell mutatni” őket egymásnak, vagyis meg kell tanítani a kulcsot a helyes működésre a megfelelő járművel kapcsolatban. Ennek az egésznek a lényege az, hogy a kocsi kulcsai és a motorja csak akkor engedelmeskednek a tulajdonosnak, ha a megfelelő kulcsot használja az indításhoz, vagy az ajtónyitáshoz. Eltérő esetben hiába a tied a kocsi, még csak bele sem tudsz majd ülni, de a motor beindulásában sem reménykedhetsz. 

Szakember kollégánk egy speciális műszerrel végzi a kulcs tanítását, amely tulajdonképpen egy diagnosztikai kulcsprogramozó szoftver. Az indításgátlóval ellátott kocsiknál a legtöbb esetben szükség van egy PIN kódra is a programozáshoz. Ezt megtalálod a kocsi iratai között, de ha elveszett, akkor sincs nagy baj, hiszen egy műszerrel könnyen kiolvashatjuk az autóból. Ezután kezdődhet a programozás, majd bátran használhatod a vadonatúj kulcsodat.

A kulcs nélküli, vagy szabadkezes kulcsonál a távirányító együtt tanul az immobilizerrel, így ezeket egyszerre tanítjuk.

Ha arra van szükség, akkor már a helyszínen segítünk kinyitni a járműved ajtaját, sőt és igyekszünk más felmerülő problémákat is orvosolni anélkül, hogy trailert kelljen hívnod. Ezt követően pedig segítünk az új kulcs tanításában is. Érdemes akár már most elmentened a telefonszámunkat, így, ha esetleg hasonló helyzetbe kerülsz, késlekedés nélkül felhívhatsz minket: 06 30 178-85-01.

Mindegy, hogyan zárult be – mi zúzás nélkül kinyitjuk neked!

 

Így zajlik az Opel kulcs tanítása

Hívj most! 06 30 178-85-01

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com