06 30 178-85-01 Budapest, XIV. Mogyoródi út 125. Bejelentkezés szükséges! autokulcs@autokulcsmasolas.com

Mihez kezdj, ha lemerült a Bmw akkuja

 

Szakad az eső, megint késve érsz oda a gyerekért az óvodába. Parkolóhely persze nem volt, ezért tilosban állsz, de arra a két percre csak nem lesz belőle probléma. Szaladtok kifelé a gyerekkel a szakadó esőben, te már a kapuban nyomod a gombot, hogy csak be kelljen ugrani a kocsiba. Legalábbis megnyomtad a gombot a távirányítón, de az ajtó nem nyílt ki. Nem reagál a kocsi. Mi lehet a baj?

 

Ha a BMW egyáltalán nem reagál a távirányítóra, akkor a legvalószínűbb, hogy lemerült az akku. Szerencsés esetben magával a kulccsal ki tudod nyitni és el tudod indítani a kocsit, így gond nélkül hazajuttok. Ettől függetlenül a probléma még fennáll, muszáj lesz akkut cserélni a kulcsban. Semmiféleképpen ne próbáld meg otthon megcsinálni!

 

Mi jelzi, hogy le fog merülni a BMW kulcs akkumulátora?

 

Maga az autó műszerfala is kiírja.

Az akku ritkán merül le csak úgy, általában vannak előjelei annak, hogy lassan ideje lenne kicserélni. Először is azt veszed észre, hogy a megszokott távolságból már nem reagál a kocsi, egyre közelebb kell menni ahhoz, hogy kinyíljon az ajtó. Már ekkor érdemes elvinni egy szakemberhez, aki kicseréli, még mielőtt ott maradnál valahol a szakadó esőben az óvodás gyerekeddel. Egy hozzáértő percek alatt szétvágja (igen, sajnos ragasztva van) a kulcsodat, és feltölti vagy kicseréli az akksiját (forrasztással rögzül), ezzel sok idegeskedést spórolhat meg neked.

Emellett a biztonság kedvéért érdemes tartalékban tartogatni egy pótkulcsot ezekre az esetekre.

 

BMW kulcs akkucsere otthon? Miért ne?

 

Mert nagyon könnyű tönkretenni egy ilyen kulcsot. Ha még sosem, vagy már nagyon régen pattintották szét az apró vezérlőt, akkor már alapból nehezebb a dolog. Típustól és évjárattól függően számos BMW kulcs létezik. Vannak, amelyek ragasztottak, míg másokat rejtett fülek vagy apró csavarok tartanak össze. Ha a szétszerelés során megsérül a ház, akkor mindenképpen ki kell azt cserélni, előfordulhat, hogy teljesen új kulcsot is kell venni.

Vannak olyan készülékek, melyekből egyszerűen ki lehet pattintani az akkumulátort, a bonyolultabbak esetében viszont az érintkező hegesztve van. Ezeknél a csere előtt az elektronikáról le kell forrasztani a tartót, majd a megfelelő műveletek után újra visszailleszteni azt.

Sokan úgy tartják, ezt akár egy órásmester is meg tudja tenni, ám fontos tudni, hogy ha túl hosszúra nyúlik a művelet időtartama, elveszik az egyedi kód, így hiába van feltöltve a kulcs, nem fog rá reagálni az autód.

 

Ne kockáztass, mentsd el a számunkat: amikor érzed, hogy le fog merülni a BMW kulcs akkuja, rögtön hívj minket!

Tel: +36 30 / 178-8501

 

Game over: ezt tedd, ha lemerült a BMW kulcs akkuja
HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com