06 30 178-85-01 Budapest, XIV. Mogyoródi út 125. Bejelentkezés szükséges! autokulcs@autokulcsmasolas.com

Mit tudsz tenni, ha a BMW E46 távirányító nem működik?

 

A BMW E46 szerelmesei számosan vannak, hiszen egy dögös, vagány, ugyanakkor megbízható és igazán sok élvezettel kecsegtető autóról van szó. Mivel a márka kedvelői presztízskérdésként kezelik az autó állapotát, bármilyen meghibásodás nagyon bosszantó tud lenni. Mi történik például akkor, ha a BMW E46 távirányító nem működik?

 

20 éve sikeres

 

A BMW E46 1998-as megjelenése óta szinte töretlenül a márka rajongóinak kedvence. Nem véletlen, hiszen időtálló formája és az általa nyújtott sportos vezetési élmény – aminek még az ára is megfizethető – sokak kedvencévé tette. Debütálását követően az alkotók nem álltak meg egy pillanatra sem, és a kabrió változatának 2000-es megjelenésével egy újabb vásárlói réteget céloztak meg, sikeresen. A versenyautók megszállottjairól sem feledkeztek meg, így 2002-ben világot látott az M3-as az E46 “nagytestvére”, erősebb motorral, keményebb futóművel.

Az idő múlásával a tervezők végeztek némi “ráncfelvarrást” az autó megjelenésén, de mindvégig megőrizte az egyedi, sportos külsejét. A siker talán 2002-ben tetőzött, ekkor érte el az eladási rekordját, ami több mint fél millió eladott autót jelent.

 

Mennyire megbízható a BMW?

 

Azon túl, hogy az autó valóban impozáns és férfias megjelenésű, a sikerhez nem volt elegendő a vonzó külső. A BMW tulajdonosok azért is ragaszkodnak autójukhoz, mert az megbízhatóan és többnyire hibamentesen működik. Néha azonban előfordulhatnak kisebb gondok, például a BMW E46 távirányító nem működik, és az ajtók nem nyílnak.

A meghibásodás kiindulhat az autóból, vagy akár a távirányítóból is. A legtöbb esetben az utóbbiról beszélhetünk, ilyenkor pedig jobb, ha nem esel neki az autó zárjának, mert a spontán feltörési kísérlettel a legjobb, amit elérhetsz, hogy azt is tönkreteszed.

Mivel a hiba okát eleve nem a zárrendszerben kell keresned, kár lenne azt feszegetni. Csupán annyit érhetsz el vele, hogy az is elromlik, így ha a kapcsoló problémáját megoldottad, akkor jöhet a következő gond, amire megoldást kell keresned.

 

Mit tegyél, ha a BMW E46 távirányító nem működik?

 

A zár megbütykölése tehát nem opció (ennél a tipusnál a zárbetét szokott eltörni), ezt lehet javítani, avgy újra cserélni.

A távirányítója ragasztott, így azt szét kell vágni, hogy beleláss. Ezt házilag nem javaslom, mert az immobilizer is sérülhet, és akkor nem is indul….

A távirányítóban nem elem, hanem akkumulátor van, beleforrasztva a panelbe. Ezt kell a leggyakrabban cserélni. Alaphelyzetben a gyújtáskapcsoló tölti. Ezt bízd mindenképp szakemberre!

De nem csak akkor érdemes minket tárcsázni, ha már ismered a hiba okát, hanem akkor is, ha fogalmad sincs honnan ered a probléma – hamar diagnosztizáljuk az autót és szakszerűen meg is szüntetjük a hibát.

Nem kell aggódnod, ha a BMW E46 ajtaja nem nyílik – hívj minket, ha bármi gond akad a távirányítóval, és segítségünkkel kis idő elteltével újra birtokba veheted a verdát.

Győződj meg szakértelmünkről és gyorsaságunkról saját magad!

 

Mi a teendő, ha a BMW E46 távirányító nem működik?
HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com