06 30 178-85-01 Budapest, XIV. Mogyoródi út 125. Bejelentkezés szükséges! autokulcs@autokulcsmasolas.com

 Hogyan spórolj a Peugeot és a Citroën kulcsház javításán?

 

A kulcsház elsődleges feladata, hogy megvédje a kulcsot és annak elektronikáját, de előfordulhat, hogy pont magával a házzal van probléma; mutatjuk a Peugeot és a Citroën kulcsház javításának titkait!

Az autó kulcsház olyan, akár egy páncél, amely védi a slusszkulcsodat a külső behatásoktól. Ha például ha leejted, nem kell attól tartanod, hogy azonnal tönkremegy, hiszen a ház megvédi. Sokan nem gondolnák, de határozott jelei vannak annak, ha megérett az idő egy autó kulcsház javításra illetve cserére, és ha ezekre nem figyelsz oda, vagy elodázod a dolgot, elég rosszul járhatsz. Mutatjuk, mire kell odafigyelned, ha immobiliserrel ellátott autó tulajdonosa vagy!

 

Mikor lehet szükség a Peugeot és a Citroën kulcsház javítására vagy cseréjére?

 

Annak, ha megérik az idő egy kulcsház cserére, számos különböző oka lehet, amelyek közül most megmutatjuk a leggyakoribbakat:

 

Ha kikopik, vagy beszakad a gomb 

 

Ha azt látod, hogy már nagyon megindult a rétegek kopása a slusszkulcson levő gumi- vagy műanyag gombon, esetleg a sok használat miatt beszakadt, súlyosabb esetekben már a mikrokapcsoló is kikandikál, elég néhány csepp víz vagy egy rossz mozdulat és el is romlott a slusszkulcsod. Ne várd meg, amíg végképp tönkremegy, egyértelműen elérkezett az idő egy kulcsház cserére. Ne aggódj, ez nem a te hibád, ezeknek gomboknak a korrodálódása idővel előfordul! 

Ha megrepedt a kulcsház

 

Ha véletlenül leejted a slusszkulcsodat, számolhatsz egy kis repedéssel vagy töréssel is. Ezek mindegyike igen apró sérülés, ami azt jelenti, hogy egyáltalán nem zavar a kulcs használatában, ugyanúgy nyílnak és záródnak az ajtók és indul a motor, mint ahogy eddig megszoktad. Egészen addig, amíg egyszer egy esős vagy párás napon nedvesség nem kerül a ház belsejébe a réseken át. Elég pár csepp, és máris megjelenhet egy nyitó-záró panel zárlat, aminek javítása súlyosabb esetben akár több tízezer forintba is kerülhet. Az immobiliser chip meghibásodására is nagy esély van ilyen esetekben, ilyenkor viszont nem csak az ajtók kinyitása okot majd problémát, de a motor beindítása is. Mindemellett a kulcs újraprogramozására is szükség lesz, ami szintén megterheli a pénztárcádat, ráadásul időigényes művelet is.

 

Ha bármi viselkedésbeli problémát tapasztalsz

 

Ha elkezd lazulni, kicsit recsegni-ropogni a kulcsház, vagy ha a működésében van valami galiba, jobban jársz, ha a legkisebb sérülés láttán gondoskodsz a javításról vagy cseréről.

 

Peugeot bicskakulcs ház csere

Mit tehetsz, hogy veled ne történjen ilyesmi?

 

Alapvetően 2 olyan dolog van, amivel megakadályozhatod, hogy a fentiekhez hasonló, komolyabb problémával kelljen szembenézned. 

  1. Ha azt látod, hogy valamilyen sérülés keletkezett az autókulcs házon, akkor nem halogatod a dolgot, hanem mielőbb szakemberhez fordulsz. Így nem kell tartanod a beázástól vagy a további sérülések kialakulásától, egyszerűen kapsz egy új kulcsházat, és néhány perc múlva folytathatod is az utadat. 
  2. A másik, hogy mindig legyen valahol egy pótkulcs a kocsidhoz, melynek segítségével akkor is ki tudod nyitni az ajtókat és be tudod indítani a motort, ha esetleg az eredeti slusszkulcs beázott és zárlatos lett. Ha ezekre odafigyelsz, nagyon sok kellemetlenségtől megkímélheted magad akár egy Peugeot, akár egy Citroën büszke tulajdonosa vagy. 

 

Ha pedig már megtörtént a baj, ne habozz és ne halogass: gyere el hozzánk a Peugeot vagy a Citroën kulcsház javításáért!

 

Megoldható-e a Peugeot és a Citroën kulcsház javítása?
HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com