Hol található a rejtett védelem?

 

Mindenki tudja, hogy a védekezés fontos dolog. De ez nem csak egy élethelyzetben igaz, hanem igazából bármiről is legyen szó az életünkben, jó, ha megfelelő védelemmel rendelkezünk. És mi az, aminél főként fontos, hogy kellő védekező rendszerrel legyen ellátva? Természetesen az autónk! A gyári védelmen kívü: autózárak, immobilizer…

Mindenképpen legyen benne egy utólagosan beszerelt egydi blokkolás, ami nem engedi beindítani az autót!

 

Mi ez a titkos védelem?

 

Egy nagyon okos kis szerkezetről, egy indításgátló rejtett kapcsolóról van szó, amit immobilisernek hívnak. Az immobiliser szó szerint mozgásgátlót, illetve szabad fordításban indításgátlót jelent, ez a beépített rendszer járul hozzá ahhoz, hogy ne legyen olyan egyszerű ellopni az autódat. Minden autótulajdonosnak ez a legnagyobb félelme, (persze a baleseten kívül) hogy valaki ellopja a szeretett kocsiját…főleg, egy olyan helyzetben, amikor iszonyatosan nagy szükség lenne rá, például egy külföldi nyaraláson, ahova kocsival érkeztek, vagy mikor éppen sürgősen oda kell érni a gyerek fellépésére. Alapból is nagyon rossz érzés, ha lába kél az autónak, de az ilyen helyzetekben még nagyobb stressz alá tudja helyezni az embert. Nos, ezért van az indításgátló, hogy az autótolvajok munkáját jócskán megnehezítse.

 

Mi az az immobilizgyer?

 

Indításgátló, amit a szervízben építenek be. Így nem tudnak rá a tolvajok felkészülni rá. Meg kell bontaniuk az autót, és meg kell találni, hol szakították meg az áramköröket. Jól el kell dugni, és minden szigetelést gyári kinézetűvé tenni.

Az autó beindításához szükséges áramköröket érdemes megszakítani. Ha az önindítót szakítod meg, attól az autó még betolható, így az üzemanyag ellátást érdemes.

 

Hogyan kerül indításgátló rejtett kapcsoló az autóba?

 

Persze, mint minden technológia, sajnos ez is el tud romlani. De akkor sem kell aggódnod, ha valamiért erre gyanakszol, ezt a helyszínen is vissza tudjuk állítani a gyári rendszerre.

 

Csak gyorsan hívj fel minket, vagy írj nekünk, hogy baj van az indításgátlóddal, és mi akár azonnal ki is megyünk hozzád a helyszínre, és pár óra alatt megoldjuk a problémát! Semmi ok a pánikra, csak mentsd el a számunkat a mobilodba!

 

Call Now Button
HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com