06 30 178-85-01 Budapest, XIV. Mogyoródi út 125. Bejelentkezés szükséges! autokulcs@autokulcsmasolas.com

Azonnali teendők, ha elhagytam a kocsikulcsom!

 

Ha számodra is a napi rutin szerves része az, hogy autóval közlekedsz, akkor bizonyára lett hirtelen jó pár ősz hajszálad, amikor kiderült, hogy elhagytad a kocsikulcsodat.

Ha most valahol egy parkolóban ácsorogsz és még mindig lüktet a fejed a méregtől, akkor próbálj meg egy kicsit lehiggadni, mert ezt a szituációt idegből biztosan nem tudod majd megoldani. Segítünk, mit tegyél zsémbelődés helyett!

 

Első és legfontosabb, az autó lopás elleni megakadályozása!

1. Őrizze valaki az autót!

2. Vegyél egy kormány, vagy pedálzárat, és azzal zárd le, így nem tudják a saját kulcsaival se ellopni!

 

Ha most azt gondolod: „Ó, ne már, az egy vagyonba fog kerülni!” nyugodj meg egy kicsit, nem olcsó megoldás, de egyben megoldható…

Már csak azért is érdemes szerelőt hívni a helyszínre, mert egy jó szakembernek megfelelő szerszámai lesznek a művelet elvégzéséhez, sőt, olyan tudása és annyi tapasztalata is, mellyel könnyedén kihúz téged a szorult helyzetedből. Feltéve, ha előtte nem nyúltál semmilyen eszközzel a zárhoz. Ellenkező esetben, ha esetleg kárt okoztál a zárrendszerben, már biztosan nem lesz ilyen egyszerű a megoldás.

 

Szóval egyedül nem lehet megoldani a problémát?

 

A helyzet az, hogy nem. Még akkor sem, ha számos olyan tipp olvasható az interneten, melyek segítségével egy ilyen helyzetben ki tudod nyitni az autódat szakember segítsége nélkül is – állítólag.

 

Gyakorlatban viszont ezek a trükkök egyáltalán nem működnek, sőt a legtöbbnek még valóságalapja sincs. Ki hinné el komolyan, hogy egy félbevágott teniszlabdával létrehozott vákuumtól varázsütésre kinyílik az autód? Ugyanígy nem működik a WC pumpa sem, de még ezeknél is rosszabb ötlet a drót, a hajtű vagy a csavarhúzó használata.

Ezekkel nem csak könnyen összekarcolhatod a járművet, de könnyen kárt tehetsz a zárrendszerben is, aminek megjavítása sokkal költségesebb, mint egy egyszerű zárnyitás ára. Népszerű a kamu tippek között a mobiltelefonnal való zárnyitás is, ugyanis állítólag egy bizonyos lejátszott hangtól kinyílik a központi zár.

Ha ez ilyen egyszerű lenne, egy kocsi sem lenne biztonságban az utcán… Szóval ha jót akarsz magadnak, a hasonló próbálkozások helyett inkább hívj minket, mi azonnal elindulunk hozzád a helyszínre.

 

Mi lesz veled kulcs nélkül?

 

Ha a kulcs, amit elhagytál, az egyetlen slusszkulcsod volt, akkor most elég nagy bajban vagy.

Ugyanis attól, hogy nyitva van az ajtód, még nem tudod újra használatba venni…

 

Hagyományos, 1995 előtt gyártott autók kulcsai esetében az autó kinyitása után ki kell vennünk az ajtózárad, vagy a gyújtáskapcsolód, ami alapján elkészítjük az új kocsikulcsodat.

A 23 évnél fiatalabb járművek slussszkulcsai esetében hasonló a kulcskészítési megoldás, de erre jön még a távirányító, és a gyári immobiliser (indításgátló) felprogramozása is.

A folyamat része, hogy letiltjuk az elveszett kulcsot, így azzal többet nem indítható!

 

„Akkor mit tegyek hát, ha elhagytam a kulcsom?”

 

Semmit. Hívj minket, és egy órán belül ott vagyunk! Addig keress egy szimpatikus kávézót vagy éttermet, igyál meg egy kávét, és nyugodj meg, hiszen tudod…

…mindegy, hogyan zárult be – mi zúzás nélkül kinyitjuk neked!

 

06 30 178-85-01

Mindjárt megőrülök! Elhagytam a kocsikulcsom!
HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com