06 30 178-85-01 Budapest, XIV. Mogyoródi út 125. Bejelentkezés szükséges! autokulcs@autokulcsmasolas.com

Minden, amit a Hyundai I40 bicskakulcs ház javításról tudni érdemes

 

Egy Hyundai l40 maga a kényelem és a komfort megtestesítője, igazán remek autó – egészen addig, amíg valami el nem romlik. Ilyen lehet például a Hyundai I40 bicskakulcs ház, ennek javítását bízd ránk, hiszen garantáljuk a gyors és szakszerű javítást! Cikkünkben leírjuk, mit kell tenned ilyen esetekben. 

Ezek a sportosan elegáns Hyundai l40-ek hamar leveszik az embert a lábáról, függetlenül attól, hogy általában egyedül utazik, vagy gyakran pakolja be maga mellé a családot is. Külön pozitívum, hogy egy könnyen használható, egyszerűen, biztonságosan tárolható bicskakulccsal működik, amely csak abban az egy esetben tud fejfájást okozni, ha valami miatt meghibásodik. Azonban ilyenkor sem kell kétségbe esni, tudunk segíteni!

 

Mi a bicskakulcs ház funkciója?

 

A legfőbb funkciója tulajdonképpen az, hogy megvédje a slusszkulcs létfontosságú elemeit a külső behatásoktól. Óhatatlan azonban, hogy a gyakori használat során a ház maga megsérül, vagy rongálódik. A legtöbben általában nem vesznek tudomást ezekről, a használatot nem akadályozó sérülésekről, pedig később komolyabb baj is lehet belőle. 

Éppen ezért fontos, hogy ha a legkisebb sérülést, vagy hibát is észleled, mielőbb fordulj szakemberhez. Nem tűnik például nagy gondnak, ha megreped a bicskakulcs ház, pedig ezután már annyi is elég a hibához, ha zuhogó esőben szállsz ki a kocsiból és beázik a belső tér. Te meg majd nem érted, miért nem működik az amúgy megbízható kulcsod…

 

Milyen sérülések lehetnek a bicskakulcs házon?

 

A gyakori sérülések közé tartozik a gumi-, vagy műanyag gomb beszakadása vagy rongálódása, de nem ritka ezeknek a rétegeknek a kopása sem, mely alól súlyosabb esetekben már a mikrokapcsoló is kikandikálhat. Ha pedig véletlenül leejted a slusszkulcsodat, számolhatsz egy kis repedéssel vagy töréssel is. Ezek mindegyike igen apró sérülés, ami azt jelenti, hogy egyáltalán nem zavar a kulcs használatában, ugyanúgy nyílnak és záródnak az ajtók és indul a motor, mint ahogy eddig megszoktad. De mégis… 

Másik gyakori hibafok maga a fém kulcsrész kitörése, amivel igazán kihívás az autó beindítása. Ezt is orvosolja a bicskakulcs házcsere, nem szükséges új kulcs készítése.

A legapróbb sérülés is okozhat gondot, különösen akkor, ha esős időszak van, és megnő az esély arra, hogy nedvesség érje a belső részeket. Egy beázás után pedig esélyes a nyitó-záró panel zárlata, aminek javítása súlyosabb esetben akár több tízezer forintba is kerülhet. Az immobiliser chip is gyakran meghibásodik ilyen esetekben, és akkor már nem csak az ajtók kinyitása okoz majd problémát, de a motor beindítása is. Ráadásul a kulcs újraprogramozására is szükség lesz, ami szintén megterheli a pénztárcádat, ráadásul időigényes művelet is.

 

Hogy előzhető meg a Hyundai I40 bicskakulcs ház javítás?

 

Alapvetően két olyan óvintézkedést tehetsz, melyekkel megakadályozhatod, hogy a fentiekhez hasonló, komolyabb problémával kelljen szembenézned. 

  1. Ha azt látod, hogy valamilyen sérülés keletkezett az autókulcs házon, akkor nem halogatod a dolgot, hanem mielőbb szakemberhez fordulsz. Így nem kell tartanod a beázástól vagy a további sérülések kialakulásától, egyszerűen kapsz egy új kulcsházat, és néhány perc múlva folytathatod is az utadat.  
  2. A másik, hogy vigyázol a bicskakulcs házra: nem ütöd oda semmihez, nem hordod a lakáskulccsal egy zsebben, és – bár tudjuk, hogy ez sokszor nem rajtad múlik – de próbálod nem leejteni.

A Hyundai I40 bicskakulcs ház javítás egy igen egyszerű feladat, ha még időben kapjuk el a problémát, viszont sok bosszúságot okozhat, ha elhanyagolod, és a legrosszabb pillanatban megy tönkre végképp a kulcsod! Ne halogasd a dolgot, hozd el hozzánk már akkor, amikor az első baljós jeleket észleled!

 

Minden, amit a Hyundai I40 bicskakulcs ház javításról tudni érdemes
HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com