06 30 178-85-01 Budapest, XIV. Mogyoródi út 125. Bejelentkezés szükséges! autokulcs@autokulcsmasolas.com

Opel Astra J bicskakulcs másolás, akár pótkulcs, akár elveszett kulcs

 

Manapság már sokféle kulcs-és zártípussal találkozhatunk a piacon, és mindegyik fajtának megvan a maga erőssége és buktatója is. A legtöbb tárgyhoz hasonlóan az autókulcs sem tart örökké, és a mindennapi használat során akár rövidebb idő alatt is elkophat. Hogyan oldjuk meg az Opel Astra J bicskakulcs másolást?

 

Miért lehet szükség az Opel Astra J bicskakulcs másolásra?

 

A főleg 2012 és 2017 között gyártott, és a legnépszerűbb Astra J, Insignia, Cascade, Adam, Corsa, Mokka, Zafira Tourer modelleknél használt bicskakulcsoknál egyfajta típushiba, hogy a kulcs nyomógombjai hamar kiesnek, illetve könnyen megsérülnek. Ha ezt, az első pillantásra csupán csak optikai hibának látszó sérülést elhanyagolod, akkor biztos lehetsz, hogy a kulcs mikrokapcsolói megsérülnek, és még az sem kizárt, hogy a kulcs egész elektronikája meghibásodik. Az ebből adódó sérülés a nyomógomb folytonosságát szakítja meg, ebben az estben mindenféleképpen új kulcsra lesz szükséged, ami persze drágább.

Ezt könnyen elkerülheted, ha a legapróbbnak tűnő külsérelmi nyomot vagy kopást sem veszed félvállról, hanem a lehető leggyorsabban megjavíttatod a kulcsod. 

Az is előfordulhat, hogy a kulcs idővel elvékonyodik, elkopik, a fém pengerész kitörik, vagy egy hirtelenebb mozdulattal véletlenül beletöröd a zárba; ilyenkor az új kulcs készíttetése mellett zárjavításra is szükséged lesz.

Ezekben az esetek nem szükséges új kulcsa, hanem egy autókulcs ház cserével megoldható. Nálunk z a pengerész újramarásával együtt jár, hogy biztos legyen a siker…

Természetesen a leggyakoribb okok ennél prózaibbak: a legtöbb ember azért fordul hozzánk Opel Astra J bicskakulcs készítésért, mert az eredetit elhagyták, vagy ellopták tőlük. 

 

Miért ne javítsd meg otthon a kulcsodat?

 

 Ha látszólag tényleg csak kis hibáról van szó, akkor nagy a kísértés, hogy az ember otthon, házilag próbálja orvosolni a problémát, azonban ez soha sem annyira egyszerű, mint az látszik. A kulcs a legtöbb esetben gyárilag olyannyira össze van ragasztva, hogy annak sérülésmentes felnyitása nagyon nagy szakmai tapasztalatot igényel. Elég egy óvatlan mozdulat, vagy csak annyi, hogy a szükségesnél nagyobb erőt fejtesz ki egy pontra, és az elektronika annyira megsérülhet, hogy azt már nem lehet javítani. Ilyenkor új kulcsra van szükség. Ráadásul, ha az utolsó kulcsod volt, akkor vagy igazán bajban, és a 3- 4- szeresét is kifizetheted érte…

A helyzetet még az is rontja, hogy ennél a típusnál az immobilizer chip a kulcs elektronikájába van beágyazva, így azt külön programozni nem lehet. Ebből adódik, hogy az elektronika meghibásodása esetén mindenféleképpen új kulcsra lesz szükséged. 

Ezért nem javasoljuk a házi megoldásokat, mert ezzel csak több kárt okozol, mint hasznot. Egy kulcsokhoz értő szakembernek ez egy rutinfeladat, hiszen nap mint nap találkozik hasonló esetekkel, így biztos lehetsz abban, hogy meg fogja oldani a problémát. Ez csupán 20 percbe telik, a penge és a panel könnyedén átrakható másik kulcsházba, míg neked akár egy órádba is kerülhet, mire rájössz, hogy miként is nyissad fel a bicskakulcsot – lehetőleg sérülésmentesen.

Nekünk az sem okoz gondot, ha teljesen új bicskakulcs kell. Ilyenkor a kulcs pengéjét kell lemaratni, valamint számítógéppel az elektronikát felprogramozni, ami nem több mint 20 perc. Ilyenkor csak a jelenlegi rendszerrel hozzáadjuk az új kulcsot.

Ha az összes kulcsa elveszett, vagy ellopták valamelyik autókulcsot, akkor az összes kulcs törölhető a rendszerből, így azokkal az autó már nem indul, és a távirányító sem működik.

Az Opel Astra J bicskakulcs készítése nem egy lehetetlen feladat, ahogy látod, nem is vesz sok időt igénybe – de csak akkor, ha megbízható, tapasztalt szakemberekre bízod azt!

 

Hogyan zajlik az Opel Astra J bicskakulcs másolás?

Hívj most! 06 30 178-85-01

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com