06 30 178-85-01 Budapest, XIV. Mogyoródi út 125. Bejelentkezés szükséges! autokulcs@autokulcsmasolas.com

Opel Ampera szabadkezes kulcsmásolás

 

Lehetséges az Opel Ampera szabadkezes kulcskészítés, ha egy, vagy akár az összes kulcsod elveszett? Természetesen igen, és nem is olyan nagy ördöngösség, mint elsőre gondolnád – cikkünkben eláruljuk a részleteket!

Opel Ampera

Mi is az a szabadkezes kulcs?

 

Ez egy speciális eszköz, amit már elő sem kell venned, hogy kinyisd a kocsid ajtajait: akkor is működik, ha a zsebedben, vagy a táskádban van. Ez a proximity, vagyis a szabadkezes nyitó- és indítórendszerrel felszerelt kocsiknál biztosítja az autó nyitását, zárását, valamint indítását. E kulcstípusok esetében olyan elektronikus nyitóeszközökről van szó, amelyeket az autó automatikusan érzékel, ha az a közelben van, nem kell kivenni, betenni a zárba, és elfordítani. 

Még a kocsi beindításához sem lesz rá szükség, hiszen ha az utastérben van valahol a kulcs, akkor a Start/Stop gomb megnyomásával már indulhatsz is. Ha nálad van a jeladó, a nyitáshoz elég a kilincsen megnyomni a gombot, és kinyílik az autó zárja. A motor indításához megnyomni a megfelelő gombot, az ajtók bezárásakor pedig ajtókilincsen elhelyezett gombot megnyomva teheted biztonságossá a járművedet. Egészen addig tökéletes ez a rendszer, amíg el nem hagyod a jeladót, vagy le nem merül az akksi.

 

Mi a helyzet akkor, ha nem működik az Opel Ampera szabadkezes kulcs?

 

Ha a kulcsnak nem engedelmeskedik az autó, annak több oka is lehet. Az egyik leggyakoribb, hogy lemerült benne az elem,  ilyenkor jön jól, ha kéznél van a tartalék szervizkulcs, amely segítségével könnyedén kinyithatók az ajtók. Az utastérben pedig ezt követően meg kell keresni az olvasó részt a kocsiban, odaérinteni a lemerült szerkezetet, és a motor beindul. Így máris van esélyed arra, hogy egyenesen egy szakemberhez gurulj, aki megoldja a gondodat – kicseréli az akkumulátort a szabadkezes kulcsodban. Nem ajánljuk, hogy ezt otthon próbáld meg, mert nagyon érzékeny szerkezet, amit könnyű egy rossz mozdulattal elrontani!

 

Érdemes pótkulcsról gondoskodni!

 

A másik gyakori igen kellemetlen eset, ha elveszíted az egyetlen kulcsot a kocsidhoz, ám ilyenkor sem kell kétségbe esni. Lehetséges az Opel Ampera szabadkezes kulcs másolása, csak egyeztess hozzánk egy időpontot és megoldjuk. Nagyon fontos, hogy azzal a járművel érkezz a helyszínre, amelyikhez új kulcsot szeretnél.

 

A kulcskészítés folyamata

 

Első körben a kulcspengét másoljuk le, teljesen automatizált cnc kulcsmaróval, ami leméri az adatokat a kulcsról, majd rámásolja az újra. Ezután az adott járművel összeprogramozzuk a kulcsnélküli indítású kulcsot, így már indul is, és a távirányító is működőképes, valamint a szabadkezes funkció is él. Ami azt jelenti, hogy elég csak zsebben lenni a kulcsnak, és már indítható is.

 

Opel Ampera szabadkezes kulcsmásolás

Mi történik ha elhagyod az egyetlen kulcsot?

 

Ha összesen két slusszkulcs van a kocsidhoz, de véletlenül valahogy elhagytad az egyiket, mindenképpen pótold azt, hiszen ha a pótkulcsnak is lába kél, bajban leszel. A kulcsmásolás rutinfeladat egy szakember számára, így érdemes mielőbb pótkulcsot csináltatnod a problémák elkerülése érdekében.

Ha mindkettőt elhagytad, és új kulcsért jössz hozzánk, akkor pedig mindig azt javasoljuk, hogy egyből csináltass másolatot is! Igaz, ez dupla költség, de még mindig olcsóbb, mintha ki kell hívnod minket a helyszínre, mert az egyetlen kulcsodat elhagytad, és most nem jutsz be az autódba…

Az Opel Ampera szabadkezes kulcs másolása nem nagy ördöngösség. Neked csak arra kell odafigyelned, hogy időben gondoskodj róla – a többit nyugodtan ránk bízhatod!

 

Opel Ampera szabadkezes kulcskészítés
HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com