06 30 178-85-01 Budapest, XIV. Mogyoródi út 125. Bejelentkezés szükséges! autokulcs@autokulcsmasolas.com

Hogyan készül az Immobilizer chip Opel Astra G autóhoz immo box alapján?

 

Mit tegyél, ha minden kulcs elveszett? A jó hír az, hogy lehetséges az Opel Astra G kulcskészítés immo box alapján, a cikkben leírjuk, mire kell odafigyelned ilyen esetekben!

 

Mi az az immo box és mi köze a kulcskészítéshez?

 

Az immo box az autódnak az a része, ami az immobilizert tartalmazza. Ha a kocsid nem veterán, múzeumi darab, akkor van benne ilyen, ugyanis 1995 óta minden autógyárnak kötelező indításgátlóval felszerelni az általa gyártott autókat. Ezeknek az intelligens eszközöknek az alapvető funkciója, hogy gátolják az autó ellopását. Mélyen vannak integrálva a gépjármű számítógépes rendszerébe, összeköttetésben vannak a kulcsoddal és a benne lévő, jeladóként működő, egyedi kódú chippel. Más kódot viszont nem fogadnak el, ha ilyet észlelnek, blokkolják a motor beindítását.

 

De mi van akkor, ha az immobox a saját kulcsát sem fogadja el?

 

Előfordulhat, hogy meghibásodik valami, és hiába eredeti a kulcsod, mégsem indítja a kocsidat. Fontos, hogy minden ilyen esetben zárspecialista szakemberhez kell fordulnod. Ha a dobozban van a hiba (ami a leggyakoribb), akkor annak kiszerelésével és egy számítógépes rendszer segítségével a chip adatait módosítva újra összehangolható lesz a box és a kulcs. 

 

Mikor fordulhatsz hozzánk kulcsmásolás, kulcskészítés kapcsán?

 

Ha a kulcsod megrongálódott: elöregedett, elvékonyodott, vagy elrepedt, de pontosan tudod, hogy hol van, akkor vedd elő a pótkulcsodat, ezzel tartósan is használhatod az autód.
Ha nincs pótkulcsod, készíttess időben!

A kulcsmásolás akkor is aktuális lehet, ha többen használjátok: ilyenkor ideális, ha mindenkinek van egy kulcsa, hiszen bármennyire is figyelmesek vagytok, előfordulhat, hogy valakinek a zsebében, táskájában marad. 

Ha az a kulcsod elveszett vagy ellopták, akkor lehetséges az Opel Astra G kulcskészítés immo box alapján is, „nulláról”. Ilyenkor az OPEL Astra kinyitása után kikódoljuk a záradat. Az nagyon fontos tény, hogy ugyanaz a kulcs nyitotta-e az ajtót, mint ami indította, hiszen, ha különböző, akkor dupla annyi munka, mert 2 db kulcsot kell készíteni.

A kulcs elkészítése után az Immobilizer chipet, másnéven transpondert  kell gyártanunk. Ehhez a G Astránál egy pin kód szükséges, amit az első tulajdonos egy kártyán megkap (Carpass). Ha ez eltűnik, akkor a márkaszervizből lekérhető pénzért (bár az utóbbi időben nem adják ki).

Ha nincs meg a pin kód, akkor azt évjárattól, és felszereltségtől függően a diagnosztikán kiolvasható, ha nem, akkor az immo boxot kell kivenni, ami a gyújtáskapcsoló mellett található, és egyben van az immogyűrűvel (ez olvassa, és értékeli a kulcsban lévő chip adatait).

Az immo box kiszerelés után átesik egy műtéten. Az eeperom chipet kell kiforrasztani, kiolvasni az adatokat, és beleírni az új chip adatait, majd visszaforrasztva már az autó indul is. Az eperom adatai között a gyári kulcskód is benne van, így ha egy előző gazda nem cserélt zárat az autója akkor a zár kikódolást megúszhatjuk. A rizikója, hogy ha zárat cserélt nem lesz jó, és feleslegesen dolgoztunk.

A régi elveszett kulcsok is kitilthatók az immo boxból, így azok már nem índítják már az autót.

Ha a pin kódunk megvan, akkor ráprogramozható az új Immobilizer chip, akár immo box kiszedés nélkül is. Ezek a chipek nem klónozhatók, vagyis mindenképpen kell az autó is a művelethez.

OPEL Astra G immo box alapján chip készítés

Miért épp a mi cégünket válaszd?

 

  • Mert a legjobb alapanyagból, első osztályú munkagéppel állítjuk neked elő a kulcsot
  • Képzett, precíz, lelkiismeretes szakemberekkel dolgozunk együtt
  • A nap 24 órájában, az ország teljes területén elérhetőek a szolgáltatásaink
  • Minden más esetben, ha a zárral problémád akad, biztosítjuk a roncsolásmentes nyitást
  • Rendelkezünk szakmai autózár nyitó végzettséggel
  • Mindegy, hogy mekkora a baj, mi kisegítünk: helyszíni távirányító javítást, programozást vagy elemcserét is meg tudunk oldani
  • Korrekt árakkal dolgozunk 
  • Betartjuk a hatályban lévő törvényeket és jogszabályokat
  • A szakmánk a hivatásunk, úgy kezeljük az összes autót, mintha a sajátunk lenne

 

Ha meg akarod előzni a bajt, vagy épp ellenkezőleg, már megtörtént, és a lehető leghamarabb szeretnél kikerülni a slamasztikából, hívj minket bátran; Opel Astra G kulcskészítés immo box alapján akár az út szélén is! Érdemes az OPEL Astra G- hez az elveszett autókulcs pótlásán túl egy pótkulcsot is csináltatni, így olcsóbban megúszod legközelebb!

 

Opel Astra G kulcskészítés immo box alapján

Hívj most! 06 30 178-85-01

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com