06 30 178-85-01 Budapest, XIV. Mogyoródi út 125. Bejelentkezés szükséges! autokulcs@autokulcsmasolas.com

Az Opel távirányítók hibái, és javításuk?

 

A magyar utakon a mai napig számtalan különböző Opel jár-kel. Vannak, akik még egészen régi modelleket hajtanak, míg mások már újabb típusra váltottak. Ezeknek a járműveknek a működtetését már távirányító is segíti. Ha egy ilyen kocsi tulajdonosa vagy, jó, ha tudod, hogy zajlik az Opel távirányító javítása – bármikor szükség lehet rá!

 

Azt mondják, ha valaki egyszer beleszeret az Opelbe, később sem tud majd tőle szabadulni. Ezért lehet, hogy még ma is rengeteg öregecske Opel közlekedik a magyar utakon, melyekkel egyszerű az élet: még nincs bennük beépített immobiliser, így ezeket egyetlen kulcs használatával, gombok nélkül lehet üzemeltetni. Az újabb modellek működtetését viszont már távirányító használata teszi kényelmesebbé, aminek a javítása egy picit macerásabb, mint a sima kulcsos esetben.

 

Mikor van szükség az Opel távirányító javítására?

 

Annak, hogy a távirányító nem működik, számos különböző oka lehet. Az egyik leggyakoribb ok ilyen esetben, ha lemerül a távirányítóban levő elem, ami egy gyors elemcserével orvosolható.

Ha ez megtörtént, ám továbbra sem működik a távirányító, elképzelhető, hogy valami miatt újra kell programozni a szerkezetet. A kódvesztést okozhatja az, ha lemerül a kocsi akkumulátora, vagy ha valamilyen külső fizikai behatás éri a távirányítót.

A ház kopása, szétesése esetén csak a házat lehet cserélni, ezért felesleges egy új kulcs.

A távirányítóban lévő elektronikus panelen a mikrokapcsolók mehetnek tönkre, ha csak nem nyit, vagy csak nem zár.

Régebbi Opel Astráknál az elemtartó forrasztási hibái gyakoriak.

 

„Egyedül is meg tudom javítani a távirányítót?”

 

Még egy elemcserét sem érdemes egyedül elvégezni, mindenképpen szakember segítségét kell kérni a legkisebb művelethez is. Ennek az egyik fő oka, hogy számtalan távirányító típus létezik, melyeket más-más eljárással kell szétszerelni. A Youtube ebben nem mindig a barátod!

Vannak, amelyek ragasztottak, míg másokat rejtett fülek vagy apró csavarok tartanak össze. Ha túl sokáig tart a művelet – ami laikusként, első alkalommal szinte biztos, hogy így lesz – elveszhet az egyedi kód, így pedig több kárt okozol, mint hasznot. Ha pedig véletlenül megsérted a chipet, vagy a házat, akár az egész kulcsot dobhatod a kukába – az új kulcs ára pedig valószínűleg jóval több lesz, mint amennyit a szerelőnek kellett volna adnod!

Még egy ok, hogy miért ne állj neki otthon: az Opel távirányító javításánál külön figyelmet kell fordítani az elemtartó érintkezőire, amik egy idő után elöregednek, és újra kell őket forrasztani az új elem behelyezése előtt. Ellenkező esetben ez később okozhat problémákat. Kifejezetten jellemző ez a hiba az Opel Astra G központi zár távirányítóra.

 

Hogy zajlik a távirányító javítása?

 

Ha nem az elemcsere okozza a problémát, hanem a távirányító valami miatt elvesztette egyedi kódját, programozásra lesz szükség. A művelet elvégzéséhez el kell vinned a helyszínre az autódat is. A kocsidat egy diagnosztikai csatlakozó segítségével kapcsolatba hozzák a számítógéppel, majd a megfelelő program által megtörténik a távirányító újrakódolása, vagyis újra „bemutatják egymásnak” a kocsidat és a távirányítót. Ezt követően pedig pontosan úgy fog működni, ahogy ezelőtt megszoktad!

Az Opel távirányító javítása igazából nem nagy kihívás – feltéve, ha valaki már megcsinálta több száz alkalommal. Egy tapasztalt szakember számára napi rutinfeladat, egy kezdő laikusra viszont számtalan hibalehetőség vár.

Ha elromlott az Opel távirányítója, ne kockáztass: hozd el hozzánk javításra!

Tel: +36 20 / 575-1595

 

Hogyan zajlik az Opel távirányítók javítása
HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com