06 30 178-85-01 Budapest, XIV. Mogyoródi út 125. Bejelentkezés szükséges! autokulcs@autokulcsmasolas.com

Mit jelent a Volkswagen Sharan kulcs tanítása ?

 

Imádod a Volkswagen Sharan kocsidat? Meg tudjuk érteni, ez egy nagyon jól eltalált konstrukció. Tágas belső terek, rengeteg pakolási lehetőség, üzembiztos központi zár… egészen addig, amíg el nem romlik a távirányító. És ilyenkor szükség van a Volkswagen Sharan kulcs tanítására. Ne aggódj, gyorsan megoldható, mutatjuk is, hogyan!

 

A Volkswagen Sharan egy igazi családi autó. Tágas, kényelmes, jó a fogyasztása, ráadásul biztonságos is, így tökéletes választás egy népes család vagy számára. Megbízható, nem kell attól tartani, hogy lerobban az út szélén és 3 gyerek sírása mellett kell kitalálni, hogy mi a baja. Sőt, lopásbiztos is: ezek a típusok már immobiliserrel vannak felszerelve, vagyis a kirándulás végén is ott vár majd, ahol induláskor hagytad.

Az immobilisernek van azonban egy apró hátránya is: ha elromlik a távirányító, vagy lemerül az elem, akkor szükség lesz a Volkswagen Sharan kulcs tanítására, hogy megfelelően ellássa a feladatát. Ettől nem kell megijedni, ezeknek a kulcsoknak a tanítása már rutinfeladatnak számít.

 

A Volkswagen Sharan kulcsának működése

 

Ezekben az autókban a zárrendszer elektromechanikus, vagyis amikor kinyitod, az egész szerkezetnek jelzed a kulcsoddal, hogy te vagy a tulajdonosa. A felismerés pillanatáig a riasztó éles, és az autó nem indul.

Akkor van baj, ha ez a reteszelős zárszerkezet valamiért nem működik megfelelően, ekkor ugyanis téged is betolakodónak néz a jármű. Annyira érzékeny a zárrendszer, hogy ha pont akkor romlik el, amikor az autóban ülsz, akkor kénytelen leszel kényelmesen elhelyezkedni a segítség érkezéséig, ugyanis nem fogod tudni kinyitni az ajtókat.

 

Mikor van szükség a kulcs tanítására?

 

Több ilyen eset is előfordulhat. Az egyik tipikus az, hogy mikor új kulcsot szeretnél csináltatni, hogy mindig legyen kéznél pótkulcs. Ilyenkor az új kulcsot is „be kell mutatni” a kocsidnak. További oka lehet, ha a kulcs megsérült vagy valamilyen elektronikai hiba lépett fel és elvesztette egyedi kódját, vagy valamiért az autó nem ismeri fel azt.

 

Hogy zajlik a Volkswagen Sharan kulcs tanítása?

 

A kulcs betanítása nagyon egyszerű, feltéve, ha szakember végzi. Szükség lesz hozzá az autódra és a kulcsra: egy speciális kábel segítségével számítógépre csatlakoztatják a járművedet, majd egy szoftver segítségével „megtanítják” a kulcsot arra, hogy biztonságosan nyissa, zárja és indítsa az autódat.

 

Egyedül is megoldható a kulcs tanítása?

 

Nem ajánlott egyedül nekilátni. Fontos, hogy mindenképpen keress fel egy szakembert a kulcs tanítására, hiszen bár számos hasznosnak tűnő praktika kering az interneten ezzel kapcsolatban, egy rossz mozdulattal tönkreteheted a kulcsot. Ezek a szerkezetek nagyon kicsik és igen érzékenyek, így javításukat jobb szakemberre bízni, még akkor is, ha csak egy szimpla elemcseréről van szó.

Semmiféleképpen ne próbálkozz otthoni megoldásokkal, „haver-letöltötte-a-netről” szoftverekkel, youtube-tutorialokkal, mert könnyen lehet, hogy a végeredmény jóval drágább lesz, mintha szakemberre bíztad volna!

Hívj fel inkább minket, egyeztessünk egy időpontot, és percek alatt megoldjuk neked a Volkswagen Sharan kulcs betanítását.

Tel: +36 20 / 575-1595

 

Volkswagen Sharan kulcs tanítása egyszerűen
HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com