06 30 178-85-01 Budapest, XIV. Mogyoródi út 125. Bejelentkezés szükséges! autokulcs@autokulcsmasolas.com

Az autókulcs készítés bűvös háttere

 

Egy szerencsétlen véletlen, egy rossz mozdulat, balszerencse vagy egy ügyes tolvaj. Bármelyik állhat egy eltűnt kulcs hátterében. Lehet, hogy egyszerűen csak kiesett a zsebedből, elképzelhető, hogy elhagytad valahol, de az sincs kizárva, hogy illetéktelen kezekbe került. Akármelyik verzióról is legyen szó, a lényeg ugyanaz, autókulcs készítésre van szükséged.

„Az autókulcsot lehet készíteni is? Nem csak megrendelni a gyárból?” – kérdezik sokan, amikor erre a témára terelődik a szó. Nos, a helyzet az, hogy de igen, a gyárból érkezik a kulcs, ám az még messze nincs kész, amikor kézhez kapod. Az autókulcs készítés egy kicsit bonyolultabb ennél;)

Új autókulcs készítésére többféle módszer létezik. Ez alapjaiban függ attól, hogy mikor gyártották a járművedet és milyen típusú a kocsid.

A jó hír, hogy ha van pótkulcsod, akkor pár perc alatt lehet orvosolni a problémát, csak le kell másolni.

Ha nem maradt egyetlen slusszkulcsod sem, akkor bonyolultabb a szituáció, de nem megoldhatatlan!

Immobiliseres autkulcs készítés egyszerűen

 

Ezt tedd, ha 1995. előtt gyártották az autódat

 

Az úgynevezett „hagyományos” kulcsok az 1995. előtt gyártott autókat indítják.

Ezek azok a kulcsok, melyeket be kell dugnod a zárba ahhoz, hogy ki tudd nyitni a kocsidat.

Ha ilyen járműved van, akkor valójában nincs bonyolult dolgod, egyszerűen magaddal viszed a pótkulcsot egy megfelelő szakemberhez, melyet ott cilinderes kulcsmásoló segítségével rögtön el is készítenek a számodra. Még az autóra sem lesz szükséged a művelethez.

 

Mivel ezek a kulcsok az évek során elvékonyodnak, nem ritka az sem, hogy a használat során eltörnek. Ekkor sem kell pánikba esni, hiszen ha minden darabja megvan, akár így is lehetséges a másolás.

Jó, ha tudod, hogy a hagyományos kulcsok esetében némi pontatlanság sem okoz problémát abban, hogy gond nélkül használhasd az így másolt kulcsot.

 

Ezt tedd, ha 1995. után gyártották az autódat

 

Az 1995. után gyártott járművek már úgynevezett immobiliserrel, vagyis indításgátlóval vannak felszerelve.

A jó hír az, hogy az autódat nehezebben tulajdonítják el, viszont ha kulcsmásolásról van szó, nem lesz olyan egyszerű dolgunk, mint a másik fajta kulcs esetében.

 

Ezekben a kulcsokban ugyanis van egy beépített chip, vagy más néven transponder, amely a kocsid számítógépes rendszerével kommunikál. Ha ilyen kulcsot szeretnél másoltatni, mindenképpen azzal a járművel érkezz a helyszínre, amelyikhez kell a pótkulcs, csak így működhet a rendszer, vagy szükségünk van az autóból különböző vezérlőegységekre…

A chip másolása egy speciális, számítógépes programmal történik, melyet ezt követően össze kell kötni az autó motorvezérlő rendszerével. Így a kocsi motorja csak akkor indul be, ha a megfelelő kulcsot érzékeli.

 

Lehetséges az autókulcs készítés, akkor is, ha nincs pótkulcs?

 

Ha az egyetlen kulcsodat veszítetted el vagy lopták el, akkor a helyzet egy fokkal bonyolultabb. A korábbi gyártású kocsik esetén is szükség lesz a járműre, vagy az abból kiszerelt zárra, így lehetséges új kulcsot legyártani hozzá.

Az újabb autók esetében szintén számítógépes technológia segítségével orvosolható a probléma.

 

Ez esetben a márkaszerviz árainál olcsóbban, és gyorsabban lehet  egy „nyers” kulcsból elkészíteni a Te autókulcsodat, és ezt kell a helyszínen beprogramozni, „felokosítani”. A művelet viszonylag gyors, és ha szakember csinálja egyszerű is, szóval emiatt ne aggódj!

Ha bajba kerültél, keress minket bátran, a segítségedre sietünk, ha autókulcs készítésre van szükséged.

Autókulcs készítés egyszerűen – hogyan készül?

Hívj most! 06 30 178-85-01

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com