06 30 178-85-01 Budapest, XIV. Mogyoródi út 125. Bejelentkezés szükséges! autokulcs@autokulcsmasolas.com

Miért fontos az autó távkapcsoló javítása?

 

Rohanós hétfő reggel: azt sem tudod, hol áll a fejed, annyi feladatod és munkád lesz a mai napon. Kétballábbal kelsz, otthon felejted az ebédet, visszamész érte a kapuból, nincs már idő eltenni a táskádba, csak bedobod a kocsiba… legalábbis ezt tervezed. Egyik kezedben az ebédesdoboz, a másikban a kávéd, közben próbálod nyitni a kocsit… de nem reagál. Nyomod újra, semmi. Még jó, hogy van hozzá kulcs is! Csak el ne feledd a távkapcsolót megjavíttatni!

Beérsz a munkahelyedre, eltelik a napod. Hazafelé beugrasz bevásárolni, tele mindkét kezed szatyorral. Leszakad a vállad, alig várod, hogy bepakolj a kocsiba. Nyomod a gombot, semmi. Hopp, már emlékszel, reggel sem működött! Megjegyzed magadnak, hogy el ne felejtsd felhívni a szerelőt. Igen ám, de másnap azt sem tudod, hol áll a fejed, rohanós napod van…
És napról-napra csak bosszankodsz a kocsid miatt.

Van egy rossz hírünk: a távirányító nem fog megjavulni magától. Nem segít a ráolvasás, a könyörgés, a teliholdkor imádkozás, csak egyetlen megoldás van: az autó távkapcsoló javítás, méghozzá egy szakember által.

Milyen esetekben segít az autó távkapcsoló javítás?

 

Röviden összefoglalva: bármilyen esetben, ha a távirányítóra nem reagál a kocsi. Ez lehet amiatt, hogy lemerült a távirányítóban az elem vagy az akumulátor, vagy azért, mert a kocsi aksija mondta be az unalmast; lehet, hogy elromlott a távirányító, vagy letört benne egy pöcök, amikor a múltkor véletlenül leejtetted. Lehet, hogy a kódot felejtette el, lehet, hogy csak nem kap áramot. Az ok nekünk mindegy: villámgyorsan kiderítjük és megjavítjuk.

 

Ha pontosan tudod, mi a baja, és csak egyszerű a probléma (például elemcsere), akkor ugorj be hozzánk egy előre egyeztetett időpontban, és elintézzük.

Ne bízd órásmesterre a dolgot! Bár a legtöbbjük ügyeskezű szakember, de az autó távkapcsolójában az elemcsere bonyolultabb, mint egy óra elemcseréje: ha túl sokáig tart, akkor a távkapcsoló elfelejti az egyedi immobiliser kódot, és a javítás után sem fogja nyitni a kocsit. 


 

Honnan tudod, hogy az elemcsere lesz a megoldás?

 

Egyszerű: ha a távirányító már napokkal korábban is csak egyre közelebbről nyitotta az ajtókat, vagy ha működött ugyan, de nem mindig elsőre, akkor szinte biztos, hogy ez a baj.

Ha nagyobb, vagy összetettebb a probléma, akkor is tudunk segíteni, ám ez esetben már hasznos, ha előtte egyeztetünk telefonon: így fel tudunk készülni a javításra és gyorsabban végzünk vele, kevesebbet kell itt időznöd nálunk. Ilyen esetekben szinte biztos, hogy a kérdéses autót is el kell hoznod, hiszen lehet, hogy újra kell kódolni a kulcsot, vagy legalább ellenőrizni a művelet végén, hogy minden klappol-e – ez pedig a kocsi nélkül kivitelezhetetlen.

 

Ha a kocsi akkumulátora adta meg magát, és semmire nem reagál, akkor pedig hívj fel minket, kimegyünk a helyszínre, bebikázzuk, vagy kicseréljük az aksit, és ellenőrizzük, hogy az áramszünet alatt nem felejtette-e el a kódot. Kódvesztés esetén természetesen ott a helyszínen újraprogramozzuk neked.

Az autó távkapcsoló javítása nem nagy ördöngösség, csak ismerni kell az okokat, és érteni kell hozzá – vagy ismerni kell egy jó szakembert, aki pikk-pakk kihúz a bajból.

 

Mentsd el a telefonszámunkat már most, és hívj, ha segítségre van szükséged!

06 20 575- 15-95

Nem nyílik, nem reagál, elromlott? Autó távkapcsoló javítás villámgyorsan
HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com