06 30 178-85-01 Budapest, XIV. Mogyoródi út 125. Bejelentkezés szükséges! autokulcs@autokulcsmasolas.com

Mazda kulcsmásolás, és pótkulcs készítés

 

A váratlan kellemetlenségeket úgy tudod a legjobban kezelni, ha előre felkészülsz minden eshetőségre. Vagyis például felkészülsz arra, hogy a kocsi kulcsod valamiért elromlik, vagy esetleg elveszik. Ilyen esetekben nagyon jól jöhet, ha van nálad egy pótkulcs, hogy ne találd magad hirtelen kizárva az autódból. Gondolkodj előre, és másoltasd le Mazdád kulcsát még ma!

 

Mazda logó

Miért fontos lemásoltatni az autód kulcsát?

 

Számtalan okot fel lehetne sorolni, amiért ezt szinte minden autótulajdonosnak kötelező lenne megtennie. Természetesen legfőképpen a saját érdekedben fontos, hogy ne kerülhess váratlan helyzetekbe.

Kevesen gondolnak bele, de a pótkulcs olyan szempontból is praktikus, hogy ha valahol leparkoltad az autód, és aznap már éppen nem lesz időd visszamenni érte, viszont valamelyik családtagodnál tudod, hogy van pótkulcs, akkor meg tudod kérni őket, hogy ugorjanak már el a kocsiért. Egyszerűbb és kényelmesebb lesz az életed, ha több kulcs is van imádott Mazdádhoz.

 

Hogyan történik a Mazda kulcsmásolás?

 

Azt először is tudnod kell, hogy nem minden kocsikulcs egyforma. A régebbi típusú, ’96 előtt gyártott Mazdák kulcsa még teljesen mechanikus volt, semmilyen turpisság nem volt vele, ezért azt lemásolni sem nehéz – ugyan úgy működik, mintha egy sima lakáskulcsot másolna az ember.

A későbbi Mazda modellek viszont már rendelkeznek egy olyan elemmel, amit indításgátlónak, vagy más néven immobilizer-nek hívunk. Ez (ahogy a neve is mutatja), egy olyan szerkezet, ami meggátolja a jármű mozdítását, vagyis önerőből lophatatlanná teszi a Mazdádat. Az immobilizer egyrészt az autóba, másrészt pedig a kulcsba van beépítve, és ha a kettő közti kommunikáció során a kulcs nem a megfelelő jelet adja le a járműnek, akkor az egészen egyszerűen nem fog beindulni.

A dolog egyetlen hátránya, hogy ha elromlik a kulcsban a chip, akkor nehezebb megoldani a problémát, és ezeknek a kulcsoknak a lemásolása egy picit bonyolultabb és hosszabb folyamat. De természetesen nem megoldhatatlan;)

 

Ha immobilizeres a kulcsod

 

Annyi a lényeg, hogy immobilizeres járgány esetén nem csak a kulcsot kell elhoznod hozzánk másolásra, hanem magát az autót is, hiszen az indításgátló programozásához rá kell csatlakozni az autó fedélzeti számítógépére. De ne aggódj, ez viszonylag gyors tartó folyamat, ráadásul hatalmas összegű hitelt sem kell felvenned miatta, hiszen sokkal olcsóbban (és gyorsabban) dolgozunk, mint a márkaszervizek. 

Sőt, ha véletlenül már megtörtént volna a baj, és sürgős segítségre van szükséged, akkor is elég felhívnod minket, és rögtön kimegyünk a helyszínre – Budapesten akár már egy órán belül is – hogy a kezedbe adjuk az új kulcsot.

Ám a legjobb mégis az, ha előre felkészülsz minden eshetőségre. Hozd be hozzánk, a Mazdád (legyen bármilyen évjáratú is), és mi gyorsan és szakszerűen lemásoljuk a kulcsodat, hogy bármit is hozzon az élet, neked a zsebedben legyen a megoldás kulcsa.

 

 

Mazda kulcsmásolás – minden autóhoz kell egy pótkulcs

Hívj most! 06 30 178-85-01

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com