06 30 178-85-01 Budapest, XIV. Mogyoródi út 125. Bejelentkezés szükséges! autokulcs@autokulcsmasolas.com

Mi is az az autókulcs tanítás?

 

Ha még sosem találkoztál az „autókulcs tanítás” kifejezéssel és nem is nagyon tudod, hogy mit jelent, akkor te egy igazán szerencsés ember vagy. Ez arra enged következtetni, hogy soha nem volt még szükséged pótkulcsra, és meghibásodás miatt sem kellett még szakemberhez fordulnod. Fontos azonban hogy tudd, mit is jelent az autókulcs tanítás, milyen kocsikra vonatkozik ez az eljárás, és miként zajlik a gyakorlatban, így ha egyszer mégis bajba kerülnél, tudni fogod, mi a megoldás és mire számíthatsz!

 

Minden kulcsnál szükséges az autókulcs tanítása?

 

NEM! A régi típusoknál a kulcs az nem több puszta kulcsnál. Ám minden, 1995. után gyártott kocsiban van beépített immobiliser, vagyis indításgátló. Ha röviden szeretnénk megfogalmazni, ez a szerkezet olyan szorosan együttműködik a kulccsal, hogy ha nincs nálad, akkor motor sem indul be.

Ez az illetéktelenek számára rossz hír, neked viszont nagyon jó… egészen addig, amíg el nem veszíted a kulcsodat, vagy meg nem hibásodik. Ilyen helyzetben kicsit nagyobb lesz a baj, de nem megoldhatatlan! Az autókulcs tanítás lényege, hogy másolás, vagy új kulcs készítése esetén betanítjuk az eszközt, így egy „személyre szabott” kulcsot kapsz, mely kizárólag a te autódat lesz majd képes kinyitni és beindítani.

 

Mi lehet az oka annak, ha tanítani kell egy kulcsot?

 

Többféle ok is állhat a hátterében annak, ha egy kocsikulcsnak tanításra van szüksége. Az egyik leggyakoribb, ha valami miatt új kulcsra van szükséged. Vagyis ha például szeretnél egy pótkulcsot a kocsidhoz, vagy elhagytad az egyetlen indítóeszközödet, akkor először mindenképpen tanítani kell az új slusszkulcsot. A másik ok, ha valamilyen meghibásodás történik, és a kocsikulcs elveszíti az egyedi kódját, ugyanis innentől kezdve nem tud kommunikálni a hozzá tartozó járművel. Ez megtörténhet például olyankor, ha véletlenül lemerül az akkumulátor vagy külső fizikai behatás éri a kulcsot. Ilyenkor is a tanítás a megoldás. 

 

Hogy zajlik a kulcs tanítása?

 

Valójában egy kifejezetten gyors eljárásról van szó, viszont mindenképpen szakemberre van hozzá szükség. Az egyik fontos feladat, hogy a szóban forgó járművet a helyszínre juttasd, vagyis azzal a kocsival gyere, amihez kulcsot szeretnél. Ezt követően a szakember egy speciális kábel segítségével ráköti a kocsidat egy számítógépre, ahol egy külön ehhez a folyamathoz írt program segítségével tanítja be a kulcsot. Vagyis megmutatja neki, hogy melyik az az autó, melynek „engedelmeskednie” kell. A folyamat végén a kulcs működni fog, így már nem kell aggódnod, ha esetleg kizárod magad az autódból. 

Fontos, hogy ha azért csináltattál pótkulcsot, mert a sajátodat ellopták, vagy elveszítetted és esetleg megtalálhatták, akkor jó esély van rá, hogy visszaélnek vele. Ezt mindenképpen jelezd, hiszen ilyenkor a szakember letiltja az elveszett kulcsot. Nem kell aggódnod, a tanítás után minden ugyanúgy működik majd, ahogy korábban, észre sem fogod venni, hogy tanítani kellett a kulcsot.

Ha az egyetlen kulcs tűnt el és az autódat nem tudod sem kinyitni sem beindítani, akkor se csüggedj: hívj minket, és a helyszínre megyünk! Budapest területén egy órán belül ott vagyunk, de vidéken is állunk rendelkezésedre.

 

Mit jelent az autókulcs tanítása?
HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com