06 30 178-85-01 Budapest, XIV. Mogyoródi út 125. Bejelentkezés szükséges! autokulcs@autokulcsmasolas.com

Neked is VW bicskakulcsod van?

 

Leállítod az autót, kiveszed a kulcsot és zsebre teszed. Egyszerű és hétköznapi művelet. Még kényelmesebb mindez, ha VW bicskakulcsról beszélünk, ami még kényelmesebben elvan a zsebedben. Sokan félnek ettől a típusú kulcstól, mert a legenda szerint nehéz szétszedni, elemet cserélni benne vagy megjavítani, de ez óriási tévedés!

Számoljunk le a tévhittel!

Egy VW bicskakulcs vagy egy távirányító másolása, szétszerelése, pótlása, esetleg javítása nem nagyobb vagy bonyolultabb feladat, mint egy hagyományos kulcs esetében. Maga a kulcs viszont jóval praktikusabb is.

Ha újabb gyártmányú Volkswagened van, akkor nyugodtan használj bicskakulcsot, semmilyen hátrányt nem fogsz tapasztalni. Sőt, hamarabb megszereted, mint gondolnád!

 

Tulajdonképpen mi az a bicskakulcs?

 

Ha nagyon egyszerűen akarjuk megfogalmazni, akkor ez egy olyan kulcs, amelynek a kulcsprofilja egy gomb megnyomása után ugrik ki, tehát a nyélbe van illesztve. Ezért is hívják bicskakulcsnak, hiszen a rugós kés elvének megfelelően működik. Azért praktikus, mert könnyű zsebre tenni és kényelmesebb is a tárolása. A nem olyan régi Volkswagenekhez általában már ilyen kulcs tartozik, mégis sokan berzenkednek ellene. Az újabbak már bedugókulcsosak, vagy szabadkezes kulcsok.

 

A VW bicskakulcs előnyei

 

Mikor a bicskakulcsodat használod, akkor a kocsi egész szerkezetének jelzed, hogy nyugodtan engedhet az utasításnak, ugyanis te vagy a tulajdonosa. A zárak kinyílnak, a riasztó kiold, az immobiliser pedig tudja, hogy engedheti beindítani a motort, hiszen nem egy illetéktelen szeretne hozzáférni az autóhoz. Ha jogosulatlan ember ér a kocsidhoz, akkor viszont beriaszt, nem nyitja az ajtókat és a motort nem engedi beindítani. Gyakorlatilag ez a hatalmas előnye az újabb gyártmányú, fiatal járműveknek.

A korábban gyártott autók esetében a zár kinyitása egyszerűbb, akár egy autótolvaj próbálkozik vele, akár egy szakember, aki a bajba jutott tulajdonoson segít. Szorult helyzetben persze ez előny lehet, de minden más esetben azt jelenti, hogy a kocsidat pofonegyszerűen feltörheti bárki, aki egy kicsit is ért hozzá.

A VW bicskakulccsal ilyen veszély nem fenyeget: a hozzá tartozó zár normál esetben biztonságos, ha elhagyod a kulcsot vagy elromlik a zár, akkor pedig a szakember roncsolásmentesen tudja kinyitni.

 

A VW bicskakulcs másolása

 

Sokan azt tartják a bicskakulcs legnagyobb hátrányának, hogy nehéz másolni, pedig ez óriási tévedés: a műanyag házból speciális szerszám segítségével könnyedén kiszerelhető a kulcsprofil, amit utána a szakember meg tud javítani, vagy le tud másolni.

A kinyitott kulcsban egy kis stift található, melyet a ki kell ütni ahhoz, hogy a kulcsprofil eltávolítható legyen, majd pedig újra be tudják szerelni. Fontos, hogy semmiképp ne állj neki megszerelni a kulcsot, ha valamilyen hibát észlelsz, mert tönkreteheted az egész szerkezetet.

Akár kisebb, akár nagyobb problémáról van szó, a legfontosabb, hogy ne feszegesd, ne próbáld szétpattintani és felejts el mindenféle házi praktikát. Az interneten rengeteg olyan videó van, ahol szétszerelési technikákat mutatnak be, de fontos, hogy ne próbáld ki ezeket a trükköket – könnyen tönkreteheted a VW bicskakulcsát főképpen az immobiliser chipjét, és cserélni sokkal drágább, mint javítani.

Mégis a legnagyobb nehézséget az immobiliser chip elkészítése, feltanítása okozza, még akár a szakembereknek is.

Ha hibát észlelsz, tárcsázd egy szakember telefonszámát, aki hamar megoldja majd a problémádat!

Tel: +36 20/575-1595

A legnagyobb tévedés a VW bicskakulccsal kapcsolatban
HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com