Neked is VW bicskakulcsod van?

 

Leállítod az autót, kiveszed a kulcsot és zsebre teszed. Egyszerű és hétköznapi művelet. Még kényelmesebb mindez, ha VW bicskakulcsról beszélünk, ami még kényelmesebben elvan a zsebedben. Sokan félnek ettől a típusú kulcstól, mert a legenda szerint nehéz szétszedni, elemet cserélni benne vagy megjavítani, de ez óriási tévedés!

Számoljunk le a tévhittel!

Egy VW bicskakulcs vagy egy távirányító másolása, szétszerelése, pótlása, esetleg javítása nem nagyobb vagy bonyolultabb feladat, mint egy hagyományos kulcs esetében. Maga a kulcs viszont jóval praktikusabb is.

Ha újabb gyártmányú Volkswagened van, akkor nyugodtan használj bicskakulcsot, semmilyen hátrányt nem fogsz tapasztalni. Sőt, hamarabb megszereted, mint gondolnád!

 

Tulajdonképpen mi az a bicskakulcs?

 

Ha nagyon egyszerűen akarjuk megfogalmazni, akkor ez egy olyan kulcs, amelynek a kulcsprofilja egy gomb megnyomása után ugrik ki, tehát a nyélbe van illesztve. Ezért is hívják bicskakulcsnak, hiszen a rugós kés elvének megfelelően működik. Azért praktikus, mert könnyű zsebre tenni és kényelmesebb is a tárolása. A nem olyan régi Volkswagenekhez általában már ilyen kulcs tartozik, mégis sokan berzenkednek ellene. Az újabbak már bedugókulcsosak, vagy szabadkezes kulcsok.

 

A VW bicskakulcs előnyei

 

Mikor a bicskakulcsodat használod, akkor a kocsi egész szerkezetének jelzed, hogy nyugodtan engedhet az utasításnak, ugyanis te vagy a tulajdonosa. A zárak kinyílnak, a riasztó kiold, az immobiliser pedig tudja, hogy engedheti beindítani a motort, hiszen nem egy illetéktelen szeretne hozzáférni az autóhoz. Ha jogosulatlan ember ér a kocsidhoz, akkor viszont beriaszt, nem nyitja az ajtókat és a motort nem engedi beindítani. Gyakorlatilag ez a hatalmas előnye az újabb gyártmányú, fiatal járműveknek.

A korábban gyártott autók esetében a zár kinyitása egyszerűbb, akár egy autótolvaj próbálkozik vele, akár egy szakember, aki a bajba jutott tulajdonoson segít. Szorult helyzetben persze ez előny lehet, de minden más esetben azt jelenti, hogy a kocsidat pofonegyszerűen feltörheti bárki, aki egy kicsit is ért hozzá.

A VW bicskakulccsal ilyen veszély nem fenyeget: a hozzá tartozó zár normál esetben biztonságos, ha elhagyod a kulcsot vagy elromlik a zár, akkor pedig a szakember roncsolásmentesen tudja kinyitni.

 

A VW bicskakulcs másolása

 

Sokan azt tartják a bicskakulcs legnagyobb hátrányának, hogy nehéz másolni, pedig ez óriási tévedés: a műanyag házból speciális szerszám segítségével könnyedén kiszerelhető a kulcsprofil, amit utána a szakember meg tud javítani, vagy le tud másolni.

A kinyitott kulcsban egy kis stift található, melyet a ki kell ütni ahhoz, hogy a kulcsprofil eltávolítható legyen, majd pedig újra be tudják szerelni. Fontos, hogy semmiképp ne állj neki megszerelni a kulcsot, ha valamilyen hibát észlelsz, mert tönkreteheted az egész szerkezetet.

Akár kisebb, akár nagyobb problémáról van szó, a legfontosabb, hogy ne feszegesd, ne próbáld szétpattintani és felejts el mindenféle házi praktikát. Az interneten rengeteg olyan videó van, ahol szétszerelési technikákat mutatnak be, de fontos, hogy ne próbáld ki ezeket a trükköket – könnyen tönkreteheted a VW bicskakulcsát főképpen az immobiliser chipjét, és cserélni sokkal drágább, mint javítani.

Mégis a legnagyobb nehézséget az immobiliser chip elkészítése, feltanítása okozza, még akár a szakembereknek is.

Ha hibát észlelsz, tárcsázd egy szakember telefonszámát, aki hamar megoldja majd a problémádat!

Tel: +36 20/575-1595

Szabó Dénes

Autókulcs másoló specialista

Autókulcs másolással, klónozással foglalkozom, segítek akár elveszett autókulcs esetén is.
Autótávirányítók tanítása, programozása, javítása.
Akár bezárt autódat is sérülés nélkül nyitom ki!
Call Now Button
HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com