06 30 178-85-01 Budapest, XIV. Mogyoródi út 125. Bejelentkezés szükséges! autokulcs@autokulcsmasolas.com

Eláruljuk a BMW kulcs titkait!

 

Ha az ember garázsában egy BMW áll, minden alkalommal megdobban a szíve, ahányszor a volán mögé ül. Éppen ezért érdemes nagyon vigyázni a járműre és annak kulcsaira is. De tudtad, hogy a kocsidban nem csak a kasztni, a motor, és a design különleges, hanem maga a kulcs is? A BMW kulcs olyat tud, amit egyik más kocsi kulcsa sem…

 

Természetesen a BMW-k családjában is vannak különbségek a régebbi és újabb típusok között. A fő célja viszont mindegyik zárrendszernek ugyanaz: nem hagyja, hogy illetéktelenek tulajdonítsák el a járművet. Ezeknél a márkájú autóknál pedig erre extra figyelmet szenteltek a gyártók.

 

Mit kell tudni a BMW kulcsokról?

 

Lerántjuk a leplet: a BMW az egyetlen olyan autó, mely egyedi indításgátló rendszerrel rendelkezik. Ez nagyon hasznos, mert sokkal nehezebben lopják el, ugyanakkor megnehezítheti az életedet, ha te magad veszíted el a kulcsot. Érdemes több kulcsot másoltatni, hogy biztosan ne maradj soha slusszkulcs nélkül.

 

Csakhogy ez nem is olyan egyszerű!

 

Ezeket az autókat olyan indításgátló rendszerrel szerelte fel a gyártó, melyekben előre vannak tárolva a kulcsadatok 1- től 10-ig. Régebbi típusok esetében EWS modult szereltek a járművekbe. Ezeket az egységeket kulcsmásoláskor ki kell szerelni a járműből, melyekből egy speciális eszközzel egy szakember egyszerűen kinyeri a kulcsadatokat.

Ezután történhet meg az új kulcs létrehozása. A program segítségével látható, hogy 1-től 10-ig mely helyek foglaltak már, így az „üres” helyekre pakolhatják be az új kulcsot, amibe mechanikusan belemarják a megfelelő mintát. Ezek után már csak vissza kell szerelni az egységet és indulhat az autó az új kulccsal!

Az újabb típusú BMW-k esetében CAS modulok vannak beépítve, melyekhez legtöbbször már újfajta kulcsok járnak. A kulcskészítés menete hasonló a régebbi típusúéhoz, de rendszerint nem szükséges az egység kiszerelése. Egy speciális diagnosztikai program kiolvassa a modul adatait, így mehet a másolás.

 

BMW kulcs szériák és eljárások

 

A BMW 1-es széria autóit 2010-ig gyártották, négy típus tartozik bele. Mind a négy autóhoz néhány perc a kulcsmásolás. A BMW 3-as széria esetében a másoláshoz szükséges, hogy az autó is a helyszínen legyen, ugyanis az új kulcsot rá kell programozni a szóban forgó járműre. A BMW 5-ös és 7-es szériában számos típus található, az 1995 előtt gyártott kocsik kulcsa egyszerűen másolható, míg a 22 évnél fiatalabb autók esetében szintén szükséges az autó jelenléte a másoláshoz. Ezekhez hasonlóak az M sorozat kulcsai is. A 6-os szériához már smart kulcsokat adnak a gyártók, így ezek másolása speciális berendezést és több időráfordítást igényel.  A BMW X és Z sorozathoz smart és úgynevezett „szabadkezes” kulcsokat is gyártanak, melyek cseréjéhez szintén több időre lesz szükség.

 

Kulcsok szervizelése

 

Előfordulhat, hogy a kulcs egy véletlen leesés vagy koppanást követően nem funkcionál megfelelően vagy lassabban reagál egyes esetekben. Ha ilyet tapasztalsz, érdemes azonnal szerelőhöz fordulni, aki könnyedén helyrehozza a hibát, ha nem túl nagy a sérülés. Ne halogasd, mert ha nem foglalkozol a problémával, könnyen lehet, hogy a legrosszabb helyzetben hagy majd cserben a sérült kulcs.

A BMW- d különleges, és a kulcsa is az: ne kockáztass, másoltass belőle most néhány példányt, így biztos, hogy soha nem maradsz hoppon!

Tel: +36 20/ 575-1595

 

Fogadjunk, hogy ezt nem tudtad a BMW kulcsról!
HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com