06 30 178-85-01 Budapest, XIV. Mogyoródi út 125. Bejelentkezés szükséges! autokulcs@autokulcsmasolas.com

Központi zár nyitása lemerült akkumlátornál

 

Tegnap este már alig vártad, hogy hazaérj, végre levehesd a cipődet, ami egész nap szorított, pizsamába bújj és elterült a kanapén. A nagy sietségben bizonyára elfelejtetted lekapcsolni a ház előtti parkolóban hagyott autód lámpáját, mert reggel egyszerűen semmire sem reagál a jármű. Még a központi zár sem akar kinyílni. Mit tehet ilyenkor az ember?

Ha lemerül egy autó akkumulátora, nem csak a motor mond csütörtököt, de nagy rá az esély, hogy a központi zár sem fog kinyílni. Ilyenkor foghatod a fejed, hogy lehettél ennyire figyelmetlen, de nyugalom, nincs minden veszve!

 

Hogy lehet az, hogy nem nyílik ki a központi zár sem?

 

A dolog nagyon egyszerű, a központi zár rendszerének működéséhez ugyanis 5 Volt feletti feszültség szükséges. Ha a jármű akkumulátora annyira lemerül, hogy nem éri el ezt a szintet, akkor bizony baj van, nem fognak kinyílni a kocsi ajtajai. A zár az utolsó állapotában rögzíti magát és nem reagál semmire. Tehát ha esetleg nyitva maradt a központi zár, akkor ugyan bejutsz a kocsidba, bezárni már nem fogod tudni, míg, ha zárva vannak az ajtók, lehetetlen feladat a vontatás, de még a motorháztető felnyitására sincs lehetőség.

 

3 tipp ahogy NEM működik a központi zár nyitása lemerült akkumulátornál

 

 1. Bikázás
  Ha külső áramforrásból kap egy kis energiát az autó, akkor az ajtók reagálnak majd.
  Azonban ezzel óvatosan kell bánni, ha nem értesz hozzá, az autó komputerinek is baja lehet ( ami több százezer fornit), és személyi sérülés is történhet. Ha a kocsi le van zárva, akkor a motorháztetőt sem fogod tudni kinyitni, hogy bebikázd…
 2. DIY kinyitás
  Rengeteg tipp van a neten, hogyan nyisd ki a bezárt autódat. Ezekben az a közös, hogy mind rossz. A hullámcsatos, drótos nyitással csak a kocsit fogod összekarcolni, a teniszlabdás-vákuumos ötlettel maximum azt éred el, hogy az összes szomszédod hülyének néz, az ablak betörése pedig teljességgel indokolatlan, viszont rettentő drága ötlet.
 3. Vontatás
  Ha nem jutsz be a kocsiba, akkor vontatni sem lehet, hiszen nem tudod kiengedni a kéziféket, és a kormányzás is esélytelen. Bizony, ez egy szorult helyzet…

Központi zár nyitása lemerült akkumulátornál – hogyan csináld?

 

Leginkább sehogy. Ha lehet, NE arra keress rá az interneten, milyen praktikák léteznek arra, hogy újra életet lehelj a kocsidba, hanem egy szakember telefonszámát keresd ki!

Ha minket hívsz a helyszínre, garantáljuk, hogy rövid idő alatt, roncsolásmentesen kinyitjuk a motorháztetőt és feltöltjük a kocsi lemerült aksiját, hogy mehess újra a dolgodra.

 

Tel: +36 20/ 575-1595

Központi zár nyitása lemerült akkumulátor esetén – hogyan NE csináld?

Hívj most! 06 30 178-85-01

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com