06 30 178-85-01 Budapest, XIV. Mogyoródi út 125. Bejelentkezés szükséges! autokulcs@autokulcsmasolas.com

Elveszett autókulcs pótlás… nincs minden veszve?

 

Ugyan, dehogy! Már miért lenne az? Tudjuk, hogy a kulcsokat könnyen el lehet veszteni. Kiesik a táskádból a metrón, kicsúszik a zsebedből miközben ruhát próbálsz egy ruhaboltban, ott felejted véletlenül a kávézóban… Mindenkivel megesik. De semmi ok az aggodalomra! Mindenre van megoldás, az autókulcs elvesztésére ráadásul egy nagyon egyszerűt ajánlunk!

 

Milyen autókulcsot tudunk pótolni?

 

Természetesen mindenfélét! Legyen szó akár régebbi, akár vadonatúj autóról, mi bármelyik típushoz tudunk neked új kulcsot adni. Neked csak egy dologra kell odafigyelned az autókulcs pótlásánál: mikor felkeresel minket, fontos tudnod az autód évjáratát, ez ugyanis nem mindegy az autókulcs szempontjából. Azok az autók, amelyek 1995 után készültek, már egy fejlettebb technológiával rendelkeznek, ezen járgányoknak a kulcsába immobilisereket, vagyis indításgátlókat építettek be, mely forradalmasította a kulcsmásolást is.

Mire jó az immobiliser?

 

Az 1995 előtt készült kocsikat nagyon egyszerűen el lehetett tulajdonítani, ám az immobiliser gyökeres változást hozott. Ez egy pici chip a slusszkulcsba építve, amibe beleprogramoznak a gyárban egy speciális kódot. Az autó beindításakor ez a chip kommunikál a fedélzeti számítógéppel, ami kiolvassa a kódot, és amennyiben a számítógépben tárolt kód megegyezik a chip kódjával, akkor be is indul a motor. Ha nem egyezik a két kód, akkor viszont blokkolja az áramköröket, és nem indul a motor – ez pedig azért nagyon jó dolog, mert ezáltal sokkal nehezebb a rablók dolga. Már nem tudják olyan könnyen ellopni a járgányokat, mint az a régi filmekben volt. Csakis bonyolult technikával, és jó sok idő alatt tudják eltulajdonítani azokat hivatalosan. Kivéve, ha megtalálták az elveszett kulcsot, mert azzal azért egyszerűbb nekik is 🙂

 

Mi kell az elveszett autókulcs pótlásához?

 

Ha ’95 előtti gyártású járgánnyal rendelkezel, akkor nagyon egyszerűen tudunk új kulcsot készíteni neked, ugyanúgy, mint a sima lakáskulcsoknál, pár perc alatt készen is van.

Ha fiatalabb az autód, és indításgátlóval rendelkezik, akkor kicsit bonyolódik már a helyzet. Ha megvannak a pótkulcsaid, akkor arra mindenképp szükség lesz az új kulcs legyártásához – főleg, ha úgy érzed, valaki megtalálhatja az elvesztett kulcsot, és szeretnéd letiltatni, nehogy esetleg ellopják az autódat.

Ami viszont elengedhetetlen az immobiliser-es kulcspótláshoz, az maga az autó (meg persze néhány okmány, amivel bizonyítod, hogy tényleg tiéd a kocsi). Akár ahhoz, hogy töröljük a korábbi kulcs kódját, akár ahhoz, hogy az újat beprogramozzuk, mindenféleképpen rá kell kapcsolódnunk az autó rendszerére egy speciális számítógépes program segítségével. Először kitöröljük a régi kulcsokat, hogy ne lehessen azokkal indítani, elkészítjük magukat az új kulcsokat, és az új chipek kódját összeegyeztetjük az autó programjával.

Ez gyorsnak és könnyednek tűnik, de a valóságban azért némi időt vesz igénybe… de ne aggódj, nem túl sokat!

Ha véletlenül elveszett a slusszkulcsod, akkor sem kell kétségbe esned! Minket bármikor hívhatsz, és azonnal a segítségedre sietünk, ráadásul gyorsabban és kedvezményesebben dolgozunk, mint egy márkaszervíz, szóval velünk csakis jól járhatsz! 😉

 

Elveszett autókulcs pótlás… veszett ügy?

Hívj most! 06 30 178-85-01

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com