06 30 178-85-01 Budapest, XIV. Mogyoródi út 125. Bejelentkezés szükséges! autokulcs@autokulcsmasolas.com

Hyundai Ionic 2017 szabadkezes kulcskészítés

A Hyundai IONIQ nem véletlen örvend hatalmas népszerűségnek. Ezt a koreai járművet alaposan megtervezett és minőségi alkatrészekből gyártják, komoly tapasztalattal rendelkező tervezők és mérnökök munkája kívül-belül. Aki ilyen járművet hajt, meg kell ismerkednie a szabadkezes kulccsal és jó tisztában lennie annak készítésével is – még életeket menthet ez a tudás!

Mi is az a szabadkezes kulcs?

A proximity, vagyis a szabad kezes nyitó- és indítórendszer lehetővé teszi az autó nyitását, zárását, indítását azáltal, hogy a zsebedben vagy a táskádban van az elektronikus kulcs, vagyis elő sem kell venned. E kulcstípusok esetében olyan elektronikus nyitóeszközökről van szó, amelyeket az autó automatikusan érzékel, ha az egy meghatározott területen belül tartózkodik. Sőt, nem csak az ajtók nyílnak, hanem a motor is beindul, anélkül, hogy kulcsot vagy kártyát kellene bárhova behelyezned. A Start/Stop gomb megnyomásával már indulhatsz is. Ha nálad van a jeladó, a nyitáshoz elég meghúzni a kilincset, a motor indításához megnyomni a megfelelő gombot, az ajtók bezárásához pedig elég az ajtókilincsen elhelyezett gombot megnyomni. 

Ez kényelmesebbé teszi az autó használatát, például ha tele van a kezed, vagy iszonyatos késésben vagy és a táskád alján lapul a kulcs. Emellett biztonságosabb is, például ha egy sötét parkolóban éjszaka fura alakok kerengenek a kocsid körül, nem kell megállnod a kulcsra vadászni, hanem azonnal  ki tudod nyitni az ajtókat, majd rögtön magadra is zárhatod a kocsit. Így a Hyundai Ionic 2017 szabadkezes kulcs akár életet is menthet.

Egészen addig tökéletes ez a rendszer, amíg el nem hagyod a jeladót. Mert akkor bizony…

Mikor van szükség Hyundai Ionic 2017 szabadkezes kulcskészítésre?

Ha az autó nem engedelmeskedik a kulcsnak, annak több oka is lehet:

  • Az egyik leggyakoribb, hogy lemerült benne az elem és nem ad le jelet. Ilyenkor jön jól ha kéznél van a tartalék szervizkulcs, amely segítségével könnyedén kinyithatók az ajtók. Az utastérben ezt követően meg kell keresni az olvasó részt a kocsiban, odaérintened a lemerült szerkezetet, és a motor beindul. Így máris van esélyed arra, hogy egyenesen egy szakemberhez gurulj, aki megoldja a gondodat – elég egy akksi csere, nem kell komolyabb költségekbe verned magad. 
  • Hasonló a helyzet, ha az autód akkumulátora merült le, csak ilyenkor be sem fog tudni indulni.
  • A másik gyakori eset, hogy elveszíted a szabadkezes kulcsot a kocsidhoz, és egyáltalán nincs mivel kinyitnod. Ilyenkor sem kell kétségbe esni; ha van tartalék kulcsod, kérj meg valakit, hogy vigye el neked, ha nincs, akkor pedig hívj minket és segítünk. Mindkét esetben szükség lesz Hyundai Ionic 2017 szabadkezes kulcskészítésre, mert egy kulcs nem kulcs! 

Hogyan zajlik a Hyundai Ionic 2017 szabadkezes kulcs készítése?

  1. Gyere el hozzánk azzal a járművel, amelyikhez szükség van az új kulcsra, vagy hívj minket a helyszínre, ha be sem tudod indítani. 
  2. Az egyedi, csak az adott járművel kommunikáló távirányítós chip programozása egy speciális, számítógépes programmal történik. Így a kocsi motorja csak akkor indul be, ha a megfelelő kulcsot érzékeli. Végül a vészkulcsot lemásoljuk, hogy akkor is be tudj jutni az autóba, ha nem működik a távirányító.

Mindig legyen pótkulcsod!

 

Ha összesen két slusszkulcs van a kocsidhoz, de véletlenül valahogy elhagytad az egyiket, mindenképpen pótold azt, hiszen ha a pótkulcsnak is lába kél, bajban leszel. A kulcsmásolás vagy a Hyundai Ionic 2017 szabadkezes kulcskészítés rutinfeladat egy szakember számára, és amíg megcsináljuk neked, addig meghívunk egy kávéra klimatizált várótermünkben. Természetesen, ha minden kulcs eltűnt, a helyszínen is tudunk segíteni, de nem sokkal kényelmesebb így, előre gondolkodva? 

Ne várd meg, amíg beüt a baj; hívj fel minket és csinálunk neked tartalék kulcsot!
06 30 178-85-01

Hyundai Ionic 2017 szabadkezes kulcsmásolás
HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com