06 30 178-85-01 Budapest, XIV. Mogyoródi út 125. Bejelentkezés szükséges! autokulcs@autokulcsmasolas.com

Immobiliser tanítás akár Nálad!

 

Az immobiliser, vagy magyar nevén indításgátló az egyik leghatékonyabb, és legkényelmesebb lopásgátló technológiai eszköz napjainkban. Az immobiliser tanítása, pedig a legkomplexebb, és legeszközigényesebb munka…

Működése észrevétlen, ugyanakkor rendkívül megbízható. A technika fejlődésével viszont a kulcs másolási rutinja is megváltozik – ezt mutatjuk be a mai cikkünkben.

 

Hogyan működik az immobiliser?

 


A mai világban már szinte mindent elektronikusan működtetünk. Miért lenne kivétel ez alól az autód?

Régen a kocsitolvajoknak csupán néhány szerszámra, egy kis szerencsére, és némi erőre volt szükségük, hogy megkaparintsanak egy értékes darabot. A mai autók azonban sokkal ellenállóbbak a különféle lopási kísérletekkel szemben. Ez köszönhető többek között az immobiliser rendszernek, ami ellenőrzés alatt tartja az indítási kísérleteket.

Az immobiliser rendszer lényegében egy kommunikációs csatorna a motorvezérlő elektronika és az autó kulcsa között. A kulcsban lévő apró chip jelet küld az autónak, ami alapján az lehetővé teszi az indítást, vagy éppen letiltja azt. Ebben a technológiában az a nagyszerű, hogy működése észrevétlen és szinte hibamentes.

Néha azonban előfordulhat, hogy „elbutul”, és szükség lesz immobiliser tanításra. Ilyen például az az eset, ha új kulcsot csináltatsz: ahhoz, hogy a rendszer hatékonyan és gördülékenyen működjön, te pedig minden előnyét élvezhesd, természetesen szükség van egy immobiliser tanításra. Enélkül az autó kulcsa csupán az ajtók nyitására és zárására lesz használható, de indításra nem.

A tanítás gyorsan elvégezhető, és ezt követően a rendszer megbízhatóan fog működni. Az immobiliserrel ellátott autók esetében tehát nem elég csupán egy pótkulcs másoltatása, szükséges egy rátanítás is.

 

Immobiliser chip

 

Mikor lehet még szükség immobiliser tanításra?

 

Az indításgátló rendszer alapvetően hosszú ideig megbízhatóan működik, azonban semmi sem örökéletű, vagy balszerencse-álló. Előfordulhat, hogy az autóban, vagy a kulcsban keletkezik meghibásodás, (pl.: ha leejted, akkor eltörhet) de bizony a kulcsok elvesztése is jelentheti, hogy szükség lesz a tanításra.

Ilyenkor először is a kulcstollat kell létrehozni, majd a kulcsfejbe bekerül a chip, amit később az autóra tanítunk. Az így elkészült kulcs csak a hozzá tartozó autót fogja nyitni-zárni, és indítani, ami növeli a biztonságot.

Az immobiliser tanítás menete

 

Az immobiliser tanítás lényegében nem más, mint a kulcs és az autó párosítása egy speciális diagnosztikai eszközzel. A párosítást követően, ha megszületett a zökkenőmentes kommunikáció az autó és a kulcs között, akkor a rendszer feltűnés nélkül fog működni minden egyes indítási kísérletet megelőzően. Minden jel egyedi, és csak az adott autó és a hozzá tartozó kulcsok ismerhetik, így nem fordulhat elő az, hogy egy másik kulcs véletlenül vezérelje az autód.

 

Hova fordulj, ha immobiliser tanításra van szükséged?

 

Természetesen hozzánk 🙂

Minden esetben tudunk segíteni, akár új kulcs kell, akár egy régit kell lemásolni, akár elvesztetted, akár beletörted a zárba. Mivel szakértelmünk nem csupán a kulcsmásolásra, és az immobiliser betanítására terjed ki, hanem értünk a zárakhoz és az elektronikához is, biztos lehetsz benne, hogy bármilyen problémát megoldunk neked!

Akkor is hívj bátran, ha olyan nagy a baj, hogy moccanni sem tud az autó, hiszen akár a helyszínre is kimegyünk, hogy orvosoljuk a hibát.

Mentsd el a számunkat, és hívj minket, ha autókulcs másolásra, vagy immobiliser tanításra van szükséged!

06 30 178-85-01

Mi az az immobiliser tanítás és miért fontos neked?
HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com