06 30 178-85-01 Budapest, XIV. Mogyoródi út 125. Bejelentkezés szükséges! autokulcs@autokulcsmasolas.com

Mi is az az immobiliser programozás?

 

A szerelőd azt mondta, hogy immobiliser programozása lenne szükséged, de nem igazán rémlik, hogy ezt eszik vagy isszák? Szeretsz képben lenni a kocsid alapvető funkcióival és alkatrészeivel kapcsolatban? Olvass tovább, lerántjuk a leplet!

 

Ha magyarul szeretnénk fogalmazni, akkor az immobilizer egy indításgátló, amely minden, 1995 után gyártott autóban megtalálható. Vagyis ha 24 évnél fiatalabb a kocsid, ez rád is vonatkozik, előbb-utóbb felmerülhet az immobilizer programozás kérdésköre.
Ez a szerkezet a kulccsal kommunikál közvetlenül, ha a kulcs nincs nálad, a motor sem indul be. Ez a tolvajoknak rossz hír, neked viszont nagyon jó… feltéve, ha nem veszíted el a kulcsodat. 

A programozás lényege, hogy egy „személyre szabott” kulcsot kapsz, mely kizárólag a te autódat lesz majd képes kinyitni és beindítani. Ennek az előnye, hogy sokkal nehezebben juthat hozzá a járművedhez egy illetéktelen, ugyanakkor nyilván egy új kulcs készítése sokkal több időt vesz igénybe, mint egy hagyományos nyitóeszköz esetén. 

 

Miért lehet szükséged immobiliser programozásra?

 

Az immobiliser a slusszkulcsod lelke, ha az meghibásodott, elveszítetted, vagy újat szeretnél csináltatni, akkor programozni is kell.

Meghibásodás alatt értjük azt is, amikor véletlenül lemerül az autód akkumulátora és a bebikázást követően valami miatt a kulcsod elveszíti az egyedi kódját. Ilyen esetekben mindig számíthatsz a szakember szájából az immobiliser programozás kifejezésre. 

Valójában igen összetett folyamatról van szó, de szerencsére nem kell tudnod lépésről-lépésre, hogyan is működik. Neked annyi dolgod van, hogy a programozó szakemberhez elvidd a kocsidat, a többit ránk bízhatod. 

  1. Egy kábellel kötjük majd rá az autódat egy számítógépre, 
  2. majd egy speciális, direkt erre kitalált program segítségével „mutatjuk be” a kulcsnak a hozzá tartozó autót. 
  3. A folyamat végén a kulcs működni fog, így már nem kell aggódnod, hogy esetleg kizárod magad az autódból. 

Ha a kulcsodat ellopták, vagy elveszett és megtalálhatták, és úgy gondolod, van esély rajta, hogy visszaéljenek vele, ezt mindenképpen jelezd, hiszen a szakember letiltja az elveszett kulcsot, így emiatt már nem kell aggódnod. 

 

Mennyi idő a programozás?

 

A rossz hír az, hogy ez minden esetben egyedi, a jó hír viszont, hogy amikor elhozod hozzánk, előre meg tudjuk mondani, hogy körülbelül mire számíthatsz. 

Ebben az esetben ugyanis nem egyszerűen egy cilinderes másolóba kell betenni az eredeti kulcsot az új elkészítéséhez, hanem komoly berendezés és technikai háttér szükséges hozzá. Ám ha előre bejelentkezel, a programozás sem tart tovább néhány óránál, sőt, olyan is van, hogy fél óra alatt elkészül az új slusszkulcsod. Innentől kezdve pedig minden visszazökkenhet a régi kerékvágásba!

 

Mi is az az immobiliser programozás?
HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com