06 30 178-85-01 Budapest, XIV. Mogyoródi út 125. Bejelentkezés szükséges! autokulcs@autokulcsmasolas.com

Kia kulcsmásolás egyszerűen

 

Mi a teendő, ha kulcs kell a kocsidhoz? Kulcsmásolás vagy -készíttetés, ez logikus. De hova fordulhatsz, kitől kérhetsz segítséget, és mit kell magaddal vinni a Kia kulcsmásolásra? Ebben segít a cikkünk, olvass tovább:)

 

Sok autó esetében számos kérdés merül fel akkor, amikor kulcsmásolásra kerül a sor. Vannak olyan autók, melyekhez csak a kulcsokat kell magaddal vinned a szakemberhez, míg léteznek olyanok, ahol a szóban forgó jármű jelenlétére is szükség van a Kia autókulcs másolás elvégzéséhez. Kia tulajdonosként viszont abban a szerencsés helyzetben vagy, hogy biztosan tudhatod, a járműved immobiliserrel, vagyis indításgátlóval van felszerelve, ami azt jelenti, hogy igen biztonságos, ugyanakkor szükség lesz a kocsidra is az új slusszkulcs programozásához. 

Azért mondhatjuk ezt ilyen bizonyossággal, mert a Kia Motors Corporationt 1994 májusában alapították Korea-ban, így tulajdonképpen alig működött néhány hónapon keresztül úgy, hogy nem volt kötelező immobiliser rendszerrel felszerelni a járműveket. Gyakorlatilag minden Kiában van indításgátló.

Kia bicskakulcs

Mi az az immobiliser és mi köze a kulcsmásoláshoz?

 

Tulajdonképpen ez egy indításgátló, amely minden, 1995 után gyártott autóban megtalálható, vagyis minden Kia márkájú kocsiban is. Ez a szerkezet olyan szorosan működik együtt a kulccsal, hogy ha nincs nálad, a motor sem indul be. Ez a tolvajoknak rossz hír, neked viszont nagyon jó… Feltéve, ha nem veszíted el a kulcsodat. 

A programozás lényege, hogy egy „személyre szabott” kulcsot kapsz, mely kizárólag a te autódat lesz majd képes kinyitni és beindítani. Ennek az előnye, hogy sokkal nehezebben juthat hozzá a járművedhez egy illetéktelen, ugyanakkor nyilván egy új kulcs készítése sokkal több időt vesz igénybe (meg némiképp bonyolultabb is), mint egy hagyományos nyitóeszköz esetén. De nem kell aggódnod, egy ügyes szakembernek ez nem kihívás!

 

Mely Kia típusok esetén fordulhatsz hozzánk kulcsmásolásért?

 

Nincs olyan Kia, amely esetében ne tudnánk segíteni a másolásban. A legnépszerűbbek a Kia Ceed, a Carens, a Rio, a Sportage, a Creato, a Sorento, a Soul, valamint az Optima és a Picanto modellek. A rendszer lényege, hogy ezekben a slusszkulcsokban van egy olyan chip, amely a kocsid immobilizer egységén kersztül a motorvezérlővel kommunikál. Emiatt van az, hogy ha nincs nálad a megfelelő kulcs, nem csak az ajtók nem nyílnak ki, de a motor sem indul be. 

A programozáshoz szükség lesz az autódra is, „be kell mutatni” egymásnak a kocsit és a kulcsot, ezért mindenféleképpen azzal a járgánnyal gyere, amihez kulcsot szeretnél csináltatni!

Érdemes előkeresni a kocsi önindítójához tartozó PIN-kódot, így meggyorsíthatod a folyamatot. Ha nincs meg az eredeti kód, az sem megoldhatatlan probléma, ki tudjuk olvasni az autóból, de ez némi időt vesz igénybe.

 

Érdemes mindig pótkulcsot csináltatni!

 

Bár egy autó megvásárlásánál alapvetően minden járműhöz két kulcs jár, de előfordulhat, hogy elhagyod a pótkulcsodat, vagy – ha használtan vetted a kocsit – akkor eleve nem is kaptál. És ha az eredeti is elveszik, akkor pedig már költségesebb lesz újat csináltatni az autódhoz, hiszen nem lesz miről másolatot készíteni, ráadásul valahogy ki is kell nyittatnod a kocsidat. 

Ha ilyen helyzetbe kerültél, ne aggódj, akkor is tudunk segíteni! Ha bemutatod az autóhoz tartozó megfelelő iratokat, ki tudjuk nyitni a kocsit és akár rögtön elkezdhetjük a slusszkulcs másolását.

Ha csak egy kulcsod van, előzd meg a későbbi kellemetlenségeket!  Mentsd el most a telefonszámunkat, hogy ha esetleg megtörténik a baj, vagy pótolnád az elveszett kulcsodat, rögtön tudjuk orvosolni. 

 

Amit a Kia kulcsmásolásról tudni kell
HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com