06 30 178-85-01 Budapest, XIV. Mogyoródi út 125. Bejelentkezés szükséges! autokulcs@autokulcsmasolas.com

Mitsubishi kulcs tanítás SOS gyorsasággal, karantén sem akadály!

 

Hiába ütögeted, rázogatod, nyomod, mint süket a csengőt, van amikor az autó távirányítója nem hallgat a szép szóra, nem fogja kinyitni az autót, és nem fog elindulni a kocsid. Ilyenkor szükséged van egy szakemberre, aki ismét egy hullámhosszra hozza az autódat és a kulcsát. Megmutatom, hogyan zajlik a Mitsubishi kulcs tanítás!

 

Kulcs tanítás? Az meg minek?

 

Igen. Gondoltad volna, hogy az autód kulcsa is intelligens? Na jó, annyira nem mint a telefonod, vagy a mosópor, de azért van némi sütnivalója. Viszont mint nekünk is, úgy a kulcsoknak is vannak rossz napjai, időszakjai, amikor valami összezavarhatja, kimerült a mindennapos pittyegéstől, és egyszerűen nem áll szóba a kocsival. Ilyenkor el kell végeznie egy rövid tréninget, és utána ismét végzi tovább, megbízhatóan a feladatát. A Mitsubishi kulcs tanításához még online classroom-ra sem lesz szükség: mindjárt megmutatom, mit kell tenned ilyenkor!

 

Mikor aktuális a Mitsubishi kulcs tanítás?

 

  • A távirányítós autókulcsokban az okosságot garantáló chip mellett van apró elem is. Mint minden elem, egyszer ez is lemerül. Ha odafigyelsz az apró előjelekre, akkor időben kapcsolsz és elemet cseréltetsz benne, de ha nem, akkor könnyen lehet, hogy az akksi lemerültével a kódot is elfelejti!
  • A másik gyakori eset, ha szeretnél egy új kulcsot az autódhoz: ilyenkor nem csupán a fizikai részét kell lemásolni, hanem az új chipet is rá kell tanítani az autóra.
  • Lehet, hogy a hiba nem is a kulcsban van; ha az autó aksija merül le, és be kell bikázni, akkor is gyakran előfordul, hogy kommunikációs malőr lép fel a kulcs és a kocsi között. 
  • És végül, de nem utolsósorban, ami elromolhat, az el is romlik néha, és olykor a kulcs is beadhatja a kulcsot.

 

A fenti esetekben az a közös, hogy még ha ki is tudod nyitni a kocsit, az elindulás nem fog menni az immobiliser miatt – ezért tehát elengedhetetlen a Mitsubishi kulcs tanítása.

 

Immobiliser? Az meg micsoda?

 

Az 1995 után gyártott autókban általában már alap tartozék az immobilizer. Ez tulajdonképpen egy chip, amit az autód kulcsába dugtak el a mérnökök, és az autó motorvezérlőjével (ECU) kommunikál. 

Ha az autóban lévő adatok nem egyeznek a kulcs chipjéből kiolvasott adatokkal, akkor nem engedélyezi a fedélzeti számítógép a gépkocsi elindítását. Hiába van ott nálad az eredeti kulcsod.

Különösen nagy pech, ha épp sietnél valahova, például haza kell érned a kijárási korlátozás előtt. Jó ötletnek tűnhet, hogy beszaladsz az első benzinkútra, és veszel egy új elemet, de az út szélén állva a sötétben, vagy a benzinkút kávézójában biztos, hogy nem fogod tudni szintidőn belül kicserélni és ami a legrosszabb, ettől nem fog elindulni az autód. Sajnos csak szakember megfelelő számítógépes szoftverrel tudja újraprogramozni!

Jobban jársz, ha engem hívsz Budapest területén egy órán belül a helyszínen vagyok, és azonnal intézem a Mitsubishi kulcs betanítását!

Ha pedig nem ilyen drámai a helyzet, csak simán szeretnél egy pótkulcsot a biztonság kedvéért, akkor hívj fel, és egyeztessünk egy időpontot, amikor bejössz a régi kulccsal és a kocsival. A Mitsubishi kulcs tanítása nekem gyerekjáték!

 

Mitsubishi kulcs tanítás SOS gyorsasággal, karantén-helyzetben is!
HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com