06 30 178-85-01 Budapest, XIV. Mogyoródi út 125. Bejelentkezés szükséges! autokulcs@autokulcsmasolas.com

A Suzuki kulcsmásolás nem egy lehetetlen feladat, de az biztos, hogy szakember kell hozzá.

 

Ahány autó, annyi kulcs, ahány típus, annyi megoldás – olvass tovább, és segítünk kiigazodni a Suzuki kulcsmásolás útvesztőjében.

Tegyük fel, hogy végre péntek van. Egy ilyen reggelen még a madarak is szebben csiripelnek, de valahogy még a kávé is finomabb. Délután végre lehet egy kicsit pihenni anélkül, hogy aggódnod kellene a másnapi meetingek miatt. Már az autóban ülsz és várod, hogy ezen a szép napon még a kocsi motorja is dallamosabban dorombol majd.

Dorombolna, ha meglenne a kulcs.

A pótkulcs most megment, de legközelebb már nem lesz ilyen szerencséd, így mindenképpen le kell másoltatnod a kulcsot minél hamarabb!

Ha Suzuki márkájú kocsid van, nem mindegy, kihez fordulsz segítségért.

Mivel a Suzuki már 1991 óta gyárt gépjárműveket, sok autóhoz még a hagyományos, míg az újabbakhoz már chip-es kulcs van, abból is többféle, melyeket nem ugyanolyan módszerrel kell másolni. Éppen ezért fontos tudni, hogy melyik típusú kulccsal van dolgunk.

 

„Normál, hagyományos Suzuki kulcsom van, hogyan történik a kulcsmásolás?”

 

Ebben az esetben valójában nincs bonyolult dolgod, egyszerűen magaddal viszed a pótkulcsot egy megfelelő szakemberhez, melyet ott fogazott kulcsmásoló gép segítségével rögtön el is készítünk. Ezt a legtöbb esetben akkor is meg tudjuk csinálni, ha másik kocsival, gyalog, tömegközlekedéssel vagy hidroplánnal jössz, nincs szükség arra, hogy a Suzuki is veled legyen.

Mivel ezek a kulcsok az évek során elkopnak, előfordulhat, hogy eltörnek. Ekkor sem kell pánikba esni, hiszen ha be tudjuk fogni a gépbe, így is lehetséges a másolás.

A hagyományos kulcsok esetében némi pontatlanság nem okoz problémát abban, hogy gond nélkül használhasd a másolt kulcsot is, de ha törött kulccsal érkezel, praktikus magaddal hozni a kocsit is, hogy a biztonság kedvéért ellenőrizhessük, minden rendben van-e.

 

Chippel ellátott Suzuki kulcsom van, mi a teendőm?

 

Az autódat ugyan nehezebben tulajdonítják el, ha chip van a kulcsban, viszont ha kulcsmásolásról van szó, már bonyolultabb a dolog. A kulcsban lévő chip ugyanis a kocsid immobiliser vezérlőegységén keresztül a motorvezérlővel kommunikál, és a kettőt össze kell majd hoznunk.

Ha ilyen kulcsot szeretnél másoltatni, mindenképpen azzal a kocsival gyere, amelyikhez kell a pótkulcs, ugyanis csak így működhet a rendszer.

A chip másolása egy speciális, számítógépes programmal történik, melyet ezt követően fel kell tanítani az autó immobiliser rendszeréhez. Így a kocsi motorja csak akkor fog elindulni, ha a megfelelő chipet érzékeli – ellenkező esetben nem hajlandó menni sehova.

 

Külön szakember kell a kétfajta Suzuki kulcs másolásához?

 

Van olyan hely, ahol csak az egyik fajta slusszkulcs másolását vállalják, van ahol csak a másikat, nálunk azonban gyakorlatilag mindegy, melyik típussal térsz be hozzánk. A régebbi fajta gyorsabban elkészül, míg az újabbra egy kicsit várni kell, ám ha előtte telefonon egyeztetsz velünk és elmondod a szükséges információkat, gyorsabban tudunk dolgozni. A költségesebb, és időigényesebb a Suzuki autókulcs másolásnál az immobiliser chip programozása (Alto, Baleno, Ignis, Splash, Swift, SX4, Vitara, Wagon R).

A Suzuki autókulcs másolás ára függ attól, hogy sima kulcs, immobilizeres, vagy távirányítós, netán kéz nélküli a kulcs…

Az elveszett immobilizeres Suzuki autókulcs készítés tartalmazza az autó kinyitását, a zár kiszerelését, a zár alapján kulcsészítést, a zár visszaépítését, és az immobiliser chip elkészítését, felprogramozását). Az autót nem kell trélerezni, mi megyünk ki hozzá!

Távirányítós, és kéz nélküli indítású autókulcsokra az évjárattól, és fajtától függően változik az ár.

Ha elvesztetted a kulcsod, érdemes minél hamarabb másoltatni egy újat, mert ha eltörik vagy elveszik az egyetlen slusszkulcs, sokkal költségesebb procedúra elé nézhetsz. Bár ez is megoldható, csak ilyenkor ki kell vennünk a zárat is…

 

Tel: +36 30 178- 8501

Íme a megoldás, ha Suzuki autókulcsmásolásra adod a fejed
HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com