06 30 178-85-01 Budapest, XIV. Mogyoródi út 125. Bejelentkezés szükséges! autokulcs@autokulcsmasolas.com

A Vw kulcs tanítása, és folyamata

 

Tanítani egy kulcsot? Azt meg minek? Furán hangzik, pedig ma, az okostelefonok, okoskarkötők, okos lámpakapcsolók világában az autó kulcsa sem lehet ostoba. Már eleve okosan kapod a gyárból, de előfordulhat, hogy műszaki hiba miatt elbutul, és újra kell tanítani a Vw kulcsod. Ennek a menetét mutatjuk most be.

Ha hiszed, ha nem, ha 22 évnél fiatalabb autód van, akkor a kulcsod az autóba épített immobiliserrel kommunikál, „beszélget” az autóval.

Így automatikusan felismeri majd a kocsi a slusszkulcsodat és tudni fogja, hogy nem illetéktelen szeretné eltulajdonítani az autódat. Erre a tevékenységre viszont meg kell tanítani. Az első kulcsodat természetesen betanítva kapod a gyártól, de ha új kulcsot szeretnél másoltatni vagy valamilyen meghibásodás történik, számolj azzal, hogy újra kell majd tanítani a kulcsodat.

 

De mi az immobiliser?

 

Tulajdonképpen egy indításgátló, amelyet minden, 1995 után készült autóba beépítenek. Amíg ez a szerkezet nem érzékeli a megfelelő kulcsot, nem csak az ajtókat nem nyitja ki, de a motort is blokkolja. Ha valaki megpróbálná feltörni az autódat, és beindítani, az immobiliser megakadályozza az indítást.

Bosszantó tud lenni, ha nem reagál a kulcs vagy ha várakozni kell egy kulcsmásolás miatt, valóban macerásabb, mint egy 1995 előtt gyártott autó esetében, amiben még nincs immobiliser. Ugyanakkor viszont ellopni is sokkal nehezebb így a kocsit, tehát ez az apró kellemetlenség végső soron a te érdekeidet szolgálja.

 

Mikor szükséges a VW kulcs tanítása?

 

  • Az egyik tipikus eset az, hogy mikor új kulcsot szeretnél csináltatni. Ilyenkor „be kell mutatni” a kocsidat az új kulcsnak.
  • Akkor is szükség lehet tanításra, ha a kulcs megsérült, vagy valamilyen elektronikai hiba lépett fel és elvesztette a kódot, vagy az autó nem ismeri fel.

Hogy zajlik a kulcs tanítása?

 

Szükség van hozzá egy kulcsra, a szóban forgó gépjárműre, egy speciális adatkábelre és egy megfelelő számítógépes programra. Ne aggódj, ezek nagy részét nem neked kell elintézni, nálunk minden megvan hozzá:)

Ha mindez rendelkezésre áll, tapasztalt szakemberünk gyorsan újra tudja tanítani a kulcsot. Amennyiben elektronikai hiba miatt szükséges a kulcs tanítása, hosszabb folyamatra kell számítanod, ilyenkor első lépésben ki kell deríteni a hiba okát.

Amit tudni kell, hogy a gyártók egyre jobban megnehezítik a kódokhoz való hozzáférést, így minél újabb az autó annál nehezebb a dolgunk…

 

Hogy gyorsíthatom meg a kulcs tanításának folyamatát?

 

A Volkswagen autóhoz minden esetben kapsz egy egyedi kódot. Ha ezt kapásból meg tudod mondani, felgyorsíthatod a másolás folyamatát, hiszen nem kell kiolvasni azt a számítógépes rendszerből. Elég, ha felütöd a szervizkönyvet, benne lesz a pin kód egy kis kódkártyán!

 

Mikor kell kulcsot másoltatni?

 

Ha valamiért csak egyetlen slusszkulccsal rendelkezel az autódhoz, érdemes minél előbb pótkulcsot csináltatni, ugyanis az ördög nem alszik. Bármikor elveszhet, vagy meghibásodhat az egyetlen kulcs, szerencsétlen esetben ki kell nyittatni az autót egy szakember segítségével, sőt, még új kulcsot is kell készíttetned, ami összességében igen költséges folyamat lehet.

 

Érdemes tehát előrelátónak lenned és időben megcsináltatni a pótkulcsot a járművedhez!

 

Tel: +36 20 /575- 1595

Mikor indokolt a VW kulcs tanítása?
HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com