06 30 178-85-01 Budapest, XIV. Mogyoródi út 125. Bejelentkezés szükséges! autokulcs@autokulcsmasolas.com

Hogy készül a pótkulcs? Megmondjuk: Itt az autó kulcsmásolás kisokos

 

Az autó kulcsát minden nap többször is a kezedben tartod és jól ismered minden kis részét, már ami a külsejét illeti. De azt is tudod, hova fordulj, ha kellene belőle még egy? Vagy mi történik, ha elvesztetted az egyetlent? Autó kulcsmásolás kisokosunkból mindezt megtudhatod!

Sokan elbizonytalanodnak, amikor valami miatt kulcsmásolásra lesz szükség: bár ez nem bonyolult, mégis igen összetett folyamat, amelyhez mindenképpen szakember segítségére lesz szükséged. Összeszedtük a legfontosabb tudnivalókat az autókulcs másolással kapcsolatban. 

 

Nem mindegy, milyen évjáratú autód van!

 

Fontos tudnod, megkülönböztetünk hagyományos és immobiliseres autókulcsokat. Az előbbi kulcsok azok, melyek az 1995. előtt gyártott autókat nyitják. Ettől az évtől kezdve ugyanis kötelező volt az indításgátlók beszerelése az autókba, így a kulcsok is „okosabbá” váltak hagyományos elődeiknél. A 22 évnél fiatalabb autók slusszkulcsa már immobiliseres, vagyis nem csak a működése, hanem a másolása is bonyolultabb.

 

A hagyományos autókulcsokhoz másolásához nincs szükség az autóra!

 

A hagyományos slusszkulcsok esetében (a lakácskulcshoz hasonlóan), egy cilinderes másoló segítségével egy szakember néhány perc alatt rögtön elkészíti a pótkulcsodat. Ezeknél a típusoknál azért is fontos, hogy legyen egy tartalék slusszkulcs, mert az évek alatt, a használat során elvékonyodhatnak, ebből kifolyólag az sem ritka, hogy egy idő után egyszerűen kettétörnek. Természetesen ekkor sincs minden veszve, hiszen, ha minden darabja megvan, egy jó szakember el tudja végezni a másolást. Ennek az oka, hogy a hagyományos kulcsok esetében némi pontatlanság sem okoz problémát abban, hogy gond nélkül használhasd az így másolt kulcsot is. 

 

Az immobiliseres autókulcsok másolása számítógépes programmal történik

 

Nem olyan egyszerű a helyzet az immobiliseres kulcsok másolásának esetében. Ezekben a slusszkulcsokban ugyanis van egy olyan chip, amely a kocsid számítógépével kommunikál. Rosszul másolt kulccsal az ajtók valószínűleg nem nyílnak ki, de a motor biztosan nem indul be. 

Az új kulcshoz ezúttal az autódra is szükség lesz (bár némelyik anélkül is klónozható). A benne levő chip másolása egy speciális, számítógépes programmal történik. Ezt összekötik az autó önindító rendszerével, melynek során tulajdonképpen bemutatják egymásnak a kulcsot és a hozzá tartozó járművet, így a kocsi motorja csak akkor indul be, ha a megfelelő kulcsot érzékeli. 

Ha tudod, hogy másoltatni mész, érdemes előkeresni a kocsi önindítójához tartozó PIN-kódot, így meggyorsíthatod a folyamatot. 

 

Akkor sem kell kétségbe esned, ha elhagytad az egyetlen slusszkulcsodat!

 

Ebben az esetben már bonyolultabb a helyzet, ugyanis nem csak kulcsmásoló szakemberre lesz szükséged, hiszen valakinek ki is kell nyitnia a kocsidat. Hagyományos kulcsok esetében egy autószerelő lesz segítségedre a másolat elkészítésénél, a fiatalabb kulcsok esetében a legolcsóbb megoldás szintén a másolási eljárás alkalmazása. Azonban, ha fennáll a veszélye annak, hogy illetéktelen kezekbe kerültek a kulcsaid, érdemes egy költségesebb eljárást választani, és letiltatni az elveszett kulcsot!

Röviden ennyit az autókulcsmásolás legfontosabb tudnivalóiról – ha pedig bármi kérdésed lenne még, vedd fel velünk a kapcsolatot!

 

Autó kulcsmásolás kisokos

Hívj most! 06 30 178-85-01

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com