06 30 178-85-01 Budapest, XIV. Mogyoródi út 125. Bejelentkezés szükséges! autokulcs@autokulcsmasolas.com

A kulcs programozás menete – mielőtt nekikezdenél, olvasd el!

 

Valami nem stimmel a slusszkulccsal? Ne ess kétségbe, lehet, hogy egyszerűen csak újra kell kódolni a szerkezetet. Ha a te autódat 1995 után gyártották, akkor megeshet, hogy a jármű és a slusszkulcs időnként elveszti a közös nevezőt – ilyenkor szükséges a kulcs programozás!

 

Az autókulcs programozás egy egyszerű művelet, legalábbis egy szakember számára. Ha az autóajtód és a verdád nem veteránkorú, akkor nagy eséllyel csak újra kell izzítanod a kettőjük között lévő kapcsolatot. Ha a rendszer épp nem üzemel, semmi értelme sincs annak, hogy idegeskedj, attól még nem oldódik meg a probléma. Egyszerű a megoldás, mi beazonosítjuk a gikszert és fel is számoljuk azt. 

Számos ügyfelünk hívott minket felpaprikázva, így több esetben azzal kellett kezdenünk a telefonbeszélgetést, hogy megnyugtattuk a klienseinket. Nálad most ezt a kört megspóroljuk, már most szólunk, hogy ha ilyen helyzetbe kerülj, ne parázz, simán megoldható az immobilizeres kulcs programozása!

 

De mi is az az immobilizer?

 

Az immobilizer egy indításgátló, amely minden, 1995 után gyártott autóban megtalálható. Ennek köszönhetően az autót gyakorlatilag lehetetlen meglovasítani. A dolog lényege, hogy a kocsiban van egy beépített elektronika, ami a kulccsal közvetlen kapcsolatot létesít, kizárólag ezen összeköttetés révén nindítja az autót.  

A technika azonban nem tökéletes: előfordulhat, hogy az immobilizeres autókulcs meghibásodik, elveszik, ellopják, megrongálódik, elromlik, már nem a régi, kicsit vacakol, vagy ha be kellett bikázni a kocsit, ú elfelejtette a kódot. Ezekben az esetekben teljesen újrahangolható, azaz újraprogramozható a rendszer. A programozás lényege, hogy egy „személyre szabott” kulcs jön létre, mely kizárólag a te autódat tudja majd kinyitni és beindítani.

Ha a régi kulcs nincs meg, akkor egy kicsit bonyolultabb, hiszen új kulcsot kell készíteni, a régit pedig letiltani, hogy ne férhessenek hozzá illetéktelenek az autóhoz. 

 

A kulcs programozás menete

 

Ahogy az elején is írtuk, a jó hír az, hogy a dolog egyszerű, legalábbis nekünk, akik már ezer ilyet csináltunk. A rossz hír az, hogy ez a programozás minden esetben egyedi, ezért egy ilyen cikkben lehetetlen megmondani, hogy mennyibe fog kerülni, vagy mennyi időt vesz igénybe. De még mielőtt elhozod hozzánk az autót, vagy kihívsz minket a helyszínre, részletes telefonos egyeztetés útján előre meg tudjuk mondani, hogy pontosan mire számíthatsz, mind időben, mind árban. 

Ha eldöntötted, hogy ránk bízod a munkát, nincs más dolgod, mint tárcsázni a számunk, előkeresni a tulajdoni lapokat, és ami a kulcs programozást illeti, mi intézzük a többit. Vagy behozod a kocsid a szervízbe, vagy kiszállunk a helyszínre: a lényeg, hogy külön vontatásért nem kell fizetned, mert a mi esetünkben ez nem lesz költség.

Elősször lemásoljuk a fém kulcsprofilt, majd elkészítjük a chipet. A folyamat a legkorszerűbb technikai eszközök révén gyors és hatékony lesz: a programozó szakemberünk egy kábellel ráköti az autódat egy számítógépre, majd egy speciális, direkt erre kitalált program segítségével felprogramozunk az autóra, végül a távirányító kerül tanításra.

Ezt követően rendezitek a számlát és már mehetsz is tovább a dolgodra!

Meggyőztünk? Budapesten és vonzáskörzetében válaszd Szabó Dénes csapatát, profin, pénztárcakímélően, lelkiismeretesen, és a lehetőségekhez mérten a leggyorsabban igyekszünk orvosolni a problémát!

 

A kulcs programozás menete – ezt kell tudnod, mielőtt belevágsz!
HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com