06 30 178-85-01 Budapest, XIV. Mogyoródi út 125. Bejelentkezés szükséges! autokulcs@autokulcsmasolas.com

Mi az az immobilizeres autókulcs?

 

Te is sokszor hallottad már azt a kifejezést, hogy indításgátló, de sose tudtad, hogy mit is jelent pontosan? Pedig ez egy olyan hasznos kis szerkezet, ami napjainkban már minden kocsi alapfelszereltsége. Hogy mire jó? Elmondjuk!

 

Az immobilizer jelentése

 

Emlékszel még, hogy milyenek voltak a régi kocsik? Ha kicsit is le volt tekerve az ablaka, akkor be lehetett rajta nyúlni, és egy kis kallantyú felhúzásával már ki is lehetett nyitni. Nem volt hozzá semmilyen csipogó vagy távirányító, vagy akár riasztó. 

Manapság már más a helyzet. 1995 óta az autókba elkezdtek gyárilag beépíteni egy úgynevezett immobilizert, vagy más néven indításgátlót. Ez, mint ahogy a neve is mutatja, arra szolgál, hogy illetéktelen személy ne indíthassa be az autót. Mégpedig azért, mert az indításgátló az a slusszkulcsba épített chip, am tartalmaz egy speciális kódot. Ez a kód bele van táplálva a kocsi immobilizer vezérlőjébe is, és amikor valaki megpróbálja beindítani a járgányt, akkor a kulcs elküldi a kódot a számítógépnek. Amennyiben a kocsiban tárolt és a chipben lévő kód megegyezik, beindul az autó. Viszont, ha ez a két kód nem ugyanolyan valamiért, akkor onnan aztán nem megy az ember sehova. 

Ez jó, mert általa sokkal biztonságosabbak lettek a kocsik. Most már nem lehet úgy ellopni egy autót, ahogy a régi filmekben volt, hogy a rabló betöri az ablakot, beül, összeérint néhány vezetéket, és már mehet is a menet. Csinálhat bárki bármit a vezetékekkel, az az autó onnan nem fog tovább indulni, amíg meg nem kapja az immobilizer kódját, ami zöld jelzést ad az indításhoz.

 

Mi a baj az immobilizerrel?

 

Láthatóan egy nagyon szuper technológiai újítás, de van egy kicsi hátulütője is. Az egy dolog, hogy az indításgátlónak köszönhetően sokkal nehezebb ellopni az autót, viszont ha véletlenül elromlik a kulcsod, akkor te magad sem fogsz tudni elindulni vele. Ráadásul az ilyen helyzetek nyilván akkor következnek be, amikor nem számít rá az ember, és amikor a lehető legkevésbé van ideje és energiája ezzel a problémával foglalkozni. 

De az a jó hírünk, hogy ilyenkor sem kell pánikba esned. Ha valamiért nem működik a kulcsod, vagy a kocsid egészen egyszerűen nem ismeri fel a jelet és nem akar beindulni, akkor nincs más dolgod, mint felhívni minket, és mi azonnal megyünk és segítünk megoldani a problémádat.

Szakértő csapatunk immobilizeres kulcsok javítására, cseréjére, másolására specializálódott, sőt, ha új kulcsokra lenne szükséged, mert a régit elvesztetted, azt is meg tudjuk oldani neked, akár sürgősen is. 

Bármi probléma is adódjon az immobilizeres autókulcsoddal, nem kell, hogy kétségbe ess. Csak legyen elmentve a számunk a telefonodba, és ha szükséged van sürgős szakértői segítségre, mi azon nyomban kimegyünk hozzád és kihúzunk a bajból.

Mindegy, hogyan zárult be – mi zúzás nélkül kinyitjuk neked!

 

Immobilizeres autókulcs – a biztonság kulcsa
HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com