06 30 178-85-01 Budapest, XIV. Mogyoródi út 125. Bejelentkezés szükséges! autokulcs@autokulcsmasolas.com

A bicskakulcs tanításának menete

 

Vannak, akik nem szívesen választanak olyan autót, amelyhez bicskakulcs tartozik, ugyanis igen sok az előítélet e különleges kulcsokkal kapcsolatban. Azonban ha csak ez az egy dolog tart vissza az autóvásárlástól, akkor ne habozz, mert szinte semmivel sem bonyolultabb a bicskakulcs másolása, pótlása vagy programozása, mint bármilyen más, immobiliserrel felszerelt autó slusszkulcsa esetében. Mutatjuk, mi mindent kell tudnod a bicskakulcs tanításáról!

 

Tulajdonképpen mi az a bicskakulcs?

 

Bár bicskakulcsban lévő szerkezet működése alapvetően nem sokban különbözik a többi immobiliseres kulcsétól, a magának a kulcsnak a felépítésében jelentős különbség van. A neve nem véletlen, hiszen ezeknek a szerkezeteknek a lényege, hogy a kulcsprofiljuk egy gomb megnyomása után ugrik ki, tehát nem a nyélbe van illesztve, ahogy az a többi kulcs esetében megszokott – vagyis úgy működik, mint egy klasszikus rugós bicska. Ebből kifolyólag igazán praktikus, hiszen könnyen zsebre tehető, kényelmes a tárolása, ráadásul nem kell attól félni, hogy ha rossz helyre teszed, eltörik.

 

Mit takar pontosan a „bicskakulcs tanítás“ kifejezés?

 

A kulcs okos, de nem magától: be kell programozni azt a kódot, amit az autónak megadva „felismerik” egymást a jövőben. Erre akkor van szükség, ha bármi miatt új kulcsot csináltatsz (elveszett a régi, kell egy másolat…), vagy ha elromlott kulcsot javíttatsz. Bizonyos esetekben az autó, vagy az akkumulátor meghibásodása miatt is előfordulhat, hogy (újra) be kell tanítani a bicskakulcsot.

A másolás magában foglalja az új kulcs elkészítését és a programozás folyamatát is. Valójában az az igazság az, hogy a másolás minden esetben együtt jár a kulcs programozásának folyamatával.

Hiszen ahhoz, hogy az immobiliserrel felszerelt autókkal kommunikálni tudjon a slusszkulcs, „be kell mutatni” őket egymásnak, vagyis meg kell tanítani a kulcsot a helyes működésre a megfelelő járművel kapcsolatban. Ennek az egésznek a lényege az, hogy a kocsi ajtajai és a motorja csak akkor engedelmeskednek a tulajdonosnak, ha a megfelelő kulcsot használja az indításhoz. Eltérő esetben hiába a tiéd a kocsi, még csak bele sem tudsz majd ülni, sőt, a motor beindulásában sem reménykedhetsz.

A szakemberek egy speciális műszerrel végzik a kulcs tanítását, amely tulajdonképpen egy diagnosztikai kulcsprogramozó szerkezet. Az indításgátlóval ellátott kocsiknál a legtöbb esetben szükség van egy PIN kódra is a programozáshoz. Ezt a kódot az autóddal együtt kaptad, és valahol fel van írva a papírjaira – vagy ha nincs meg, a szakember ki tudja olvasni a kódot és elkezdődhet a programozás. Innentől kezdve pedig bátran használhatod a vadonatúj bicskakulcsodat.

A bicskakulcs tanítására több okból is szükség lehet, egy dolog azonban mindben közös: bármelyik probléma is áll a háttérben, a bicskakulcs tanítását mindig bízd szakemberre!

 

Bicskakulcs tanítás? Nem probléma!

Hívj most! 06 30 178-85-01

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com