Lemerült a bömös távnyitója?

Különféle módszerek vannak arra, hogy kicseréld az elemeket, de egy közös bennük: mind rossz.

Ebben a cikkben leírjuk, hogy mi a HELYES módszer, ha elemet, ill. helyesebben akkumlátort kell cserélni a BMW távirányítójában.

Honnan tudom, hogy a BMW távirányítóm elemcserére szorul?

Ha a távirányítóra először egyre kisebb távolságról reagál az autód, majd már szinte egyáltalán nem történik semmi, hiánya nyomogatod a gombot, akkor jó eséllyel a lemerült akku lehet a probléma forrása.

Ha távirányítóval nem, kulccsal viszont nyílik az autó, akkor már szinte biztos, hogy ez lesz a ludas. Ha még sosem, vagy már nagyon régen pattintották szét az apró vezérlőt, akkor érdemes szakemberhez fordulni a problémával. Egyes tipusoknál ragasztva van, így nem pattintható szét.

Típustól és évjárattól függően számos BMW távirányító létezik. Vannak, amiket ragasztottak, míg másokat rejtett fülek vagy apró csavarok tartanak össze. Ha megsérted a házat, akkor azt mindenképpen ki kell cserélni, de ha nincs szerencséd, akkor a végén akár új kulcsot is venned kell, mert ebben van az immobilizer chip is.

Pontosan ezért érdemes szakemberre bízni a dolgot. Ha jót akarsz magadnak, semmiképpen ne állj neki egyedül szétszedni, sőt, ne is a helyi órásra bízd ezt a feladatot! Természetesen nem nézzük le az ő munkáját, de mi sem tudnánk mit kezdeni azzal, ha valaki betérne hozzánk egy karórával.

Hogyan cserélhető a BMW távirányítóban elem?

Amit a legtöbben elemnek hívnak, az valójában egy rettentő tartós és strapabíró akkumulátor. Ezért van az, hogy jó esetben igen ritkán szorul karbantartásra ez az apró készülék. Mint már említettük, minden évjáratnak és típusnak másmilyen távirányítója van – vannak például olyanok, amelyekből egyszerűen ki lehet pattintani az akkumulátort és mehet is a csere. A bonyolultabbak esetében viszont az érintkező hegesztve van, így csere előtt az elektronikáról mindenképpen le kell szedni a tartót, majd a megfelelő műveletek után újra visszaforrasztani azt – ehhez pedig a szaktudáson kívül megfelelő szerszámok is kellenek.

Mire kell odafigyelni az elemcsere során?

Az akkumulátor cserét egy BMW távirányítóban nem szabad nagyon hosszúra nyújtani, hiszen ha átlépjük az időhatárt, akár elveszik az egyedi kód, amely az egésznek a lényegét adja. Így ha otthon kezdesz el vele kísérletezni vagy nem a megfelelő szakemberre bízod a feladatot, könnyen bukhatsz komolyabb összegeket is, és lehet az autód se indul többet. Ráadásul bizonyára lényegesen tovább tart, mint egy szervizben.

Nekünk ez a szakmánk, pontosan tudjuk, hogyan kell egy BMW távirányítóban elemet cserélni és melyik típust, hogy kell szétszedni.

A ragasztotthoz vékony sniccerrel nyúlunk (nagyon óvatosan), a többit pedig egy mozdulattal szétpattintjuk vagy kicsavarozzuk. Ezt követően, ha szükséges, leválasztjuk az akkumulátor tartóját, majd egy gyors csere után vissza is forrasztjuk az eredeti helyére. A házon egy karcolás sem esik és az időkeretből sem fogunk kilépni. Ott a helyszínen kipróbáljuk, hogy működik-e a szerkezet, így biztosan nem csalódsz majd a munkánkban. Így érdemes az autóval jönni…

Ha túl későn vetted észre, hogy merül a távirányító és valahol bajba kerültél, ne ess kétségbe: hívd csapatunkat és a helyszínre megyünk, segítünk!

 

Ha még időben kapcsoltál, és van egy kis kraft az elemben, gurulj be hozzánk és kicseréljük az akkumulátort a BMW távirányítójában!

Szabó Dénes

Autókulcs másoló specialista

Autókulcs másolással, klónozással foglalkozom, segítek akár elveszett autókulcs esetén is.
Autótávirányítók tanítása, programozása, javítása.
Akár bezárt autódat is sérülés nélkül nyitom ki!
Call Now Button
HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com