06 30 178-85-01 Budapest, XIV. Mogyoródi út 125. Bejelentkezés szükséges! autokulcs@autokulcsmasolas.com

Elveszett az autókulcsom, mit csináljak?

 

Ha rangsorolni kellene a világ legstresszesebb szituációit, biztosan dobogós helyen végezne az a pillanat, amikor rádöbbensz, hogy elveszett az autókulcsod. Ekkor természetesen számos kérdés kavarog a fejedben. Mit lehet egy ilyen helyzetben tenni? Mi lehet a legjobb és a leggyorsabb megoldás? Hogy tudod majd újra használni a kocsidat?

 

Bárkivel előfordul, hogy véletlenül elveszíti az autó kulcsát. Elsőre ugyan igazán kétségbeejtőnek tűnhet a helyzet, ám nem megoldhatatlan a probléma. Feltéve természetesen, ha nem indulatból cselekszel, hanem logikusan gondolkozol.

 

Mit NE tegyél elveszett autókulcs esetén?

 

Ha hirtelen felindulásból az internetes keresőt és a DIY-megoldásokat hívnád segítségül, azonnal tedd le az okostelefonodat. Az ilyen esetre különböző megoldást kínáló weboldalak és fórumok ugyanis nem feltétlenül nyújtanak valóban működő praktikákat. Akármilyen meggyőzően is állítják, nem válik be, ha hajcsattal, csavarhúzóval vagy egyéb kéznél levő eszközökkel feszegeted a zárat.

Sokan állítják, hogy egy félbevágott teniszlabda segítségével képzett vákuum is képes kinyitni a zárat, de a valóságban ez sem működik. Mint ahogy jó eséllyel az sem igaz, hogy egy telefonra letöltött hang segítségével nyílnak ki a bezárt ajtók.

Még ha működnének is ezek a tippek, akkor sem jutsz vele előrébb, hiszen mivel a kulcsod továbbra sincs meg, nem tudsz mást tenni, mint ücsörögni az ülésben.

 

Mit tegyél, ha elveszett az autókulcs?

 

Szépen nyugodj meg, várd meg, míg egy kicsit a stresszfelhő mögött letisztul az agyad. Szedd össze a gondolataidat és tárcsázd egy szakember telefonszámát! Mondd el neki a telefonban, milyen típusú és mikori gyártmányú autód van.

Ha idősebb járműről van szó, egyszerűbb a zár kinyitása és a kulcs pótlása is, viszont a központi zárral és immobiliserrel felszerelt autók esetében ez már bonyolultabb művelet.
Természetesen egyik esetben sem lehetetlen.

A kulcs pótlásához a legolcsóbb megoldás a másolás. Ezt azonban csak abban az esetben érdemes választani, ha biztos vagy abban, hogy nem kerültek illetéktelen kezekbe a kulcsaid. Ha van bármilyen esély arra, hogy valaki megtalálta az autókulcsot és visszaél a helyzettel, le kell tiltani az elveszett kulcsokat, mely már egy költségesebb eljárás. Nem érdemes azonban spórolni ezen, hiszen, ha valaki megtalálta a kulcsot, úgy lovasíthatja meg az autódat, hogy fel sem kell törnie.

Akármilyen elővigyázatos vagy, arra nincs garancia, hogy sosem fogod elhagyni az autód kulcsát. Ha szeretnéd megkímélni magad az ezzel járó stresszes szituációktól, érdemes már most elmentened a számunkat, így a pánik ellenére is gyorsan tudsz segítséget kérni.

06 30 178-85-01

 

Elveszett az autókulcsom, mi lesz most?
HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com