06 30 178-85-01 Budapest, XIV. Mogyoródi út 125. Bejelentkezés szükséges! autokulcs@autokulcsmasolas.com

Trükkös Ford mondeo mk3 immobiliser programozás

 

Már a cikk elején lelőjük a poént: az immobilizer mesteri találmány, de ha elromlik, akkor nem olyan egyszerű a javítása, mint gondolnád. A példa, amin megmutatjuk: a Ford Mondeo mk3 immobiliser programozás. Válaszok a cikkben!

Tegyük fel, hogy van egy Ford mondeo mk3 autód és egy szép reggeledbe belerondít a tény, hogy egyszerűen nem hallgat a kulcsodra. Minden, 1995 után gyártott autóban van immobilizer, és ilyenkor az esetek többségében ez makacskodik. 

Ez az újítás sokban hozzájárul ahhoz, hogy kevesebb legyen a sikeres autólopás, a kocsid nagyobb biztonságban van, viszont ezt egy bonyolult és érzékeny rendszer teszi lehetővé. Ezért aztán, ahogy az ilyen összetett mechanikájú, finom műszerekkel lenni szokott, itt is felléphet valamiféle meghibásodás. A legtöbbször a kulcsban lévő üveg chip törik el!

Az esetek többségében a megoldás egyszerű: nem kell más, minthogy a modern technika segítségével újra összehangolják a kulcsod a kocsiba épített chippel. A Ford mondeo mk3 immobiliser programozás rutinfeladat egy szakembernek – de megoldhatatlanul nehéz lehet egy laikusnak.

 

Game over

 

Tanácstalanul és felfokozott lélekállapotban vesztegelsz az autód mellett, egyik lábadról a másikra állva, mígnem a segítőkész szomszéd észreveszi tehetetlenséged az ablakból és segítségedre siet. Azt állítja, van hozzá minden a saját kis „boszorkánykonyhájában”, pillanatok alatt megtanítja a kocsidnak, mi is az a magyarok Istene… 

Ha a szituációt egy szerepjátékban, videojátékban képzeljük el, és te ekkor úgy döntesz, hogy hallgatsz rá és elfogadod a szívélyes tanácsát és ajánlatát, akkor pillanatok alatt megjelenhetne a számítógéped monitorján az alábbi felirat: game over. 

A Ford mondeo mk3 immobiliser programozás egy picit bonyolultabb dolog. A problémát ugyanis csak számítógéppel és egy szakmai programmal, vagy speciális kulcsklónozóval lehet csak orvosolni, az otthoni rögtönzött műhelyben, lelkes, amatőr szerelőknek nem ajánljuk. Még ha megnézitek az összes idevágó youtube videót, akkor is előfordulhat, hogy valami hiba lép fel a programozás során, vagy valami máshol van, mióta a tutorial készült, és nem fogjátok tudni megoldani – cserébe viszont sokkal nagyobb kárt is okozhattok. 

 

A Ford mondeo mk3 immobiliser programozás menete

 

Ha úgy döntöttél, hogy inkább ránk bízod a munkát, nincs más dolgod, mint tárcsázni a számunk, előkeresni a tulajdoni lapokat, és mi intézzük a többit. 

Rajtad áll, hogy behozod a kocsid a szervízbe (ha járóképes), vagy kiszállunk a helyszínre: külön vontatásért nem kell fizetned, ott a helyszínen elintézzük a programozást, és mehetsz is a dolgodra.

A folyamat a legkorszerűbb technikai eszközöknek köszönhetően gyors és hatékony lesz: 

  1. Típustól függően, egy kollégánk egy kábellel ráköti az autódat egy számítógépre, 
  2. majd egy speciális, direkt erre kitalált program segítségével a kulcs és a hozzá tartozó autó szépen egymásra hangolódik. 
  3. Ha van másik kulcsod, akkor a Fordok nagy része klónozható, ami azt jelenti, hogy a meglévő kulcs ikertestvérét készítjük el egy műszerrel. Ha szeretnéd akkor másolunk neked egy kulcsot. 
  4. Ezt követően rendezitek a számlát, és kész is vagy.

 

A Ford mondeo mk3 immobiliser programozás nekünk gyerekjáték. Akár Budapesten van szükséged segítségre, akár vidéken, hívj minket, mert profin, pénztárcakímélően és a lehetőségekhez mérten a leggyorsabban igyekszünk orvosolni a problémát!

 

Ford mondeo mk3 immobiliser programozás
HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com