06 30 178-85-01 Budapest, XIV. Mogyoródi út 125. Bejelentkezés szükséges! autokulcs@autokulcsmasolas.com

Hogyan történik az immobiliser programozás?

 

A mondás úgy tartja, ami el tud romlani, az el is romlik. Főleg manapság, ahogy egyre jobban eluralkodik az életünkön a digitális technológia. Mindent valamilyen elektromos kütyü irányít, és ha az a kütyü csütörtököt mond, akkor egy hosszadalmas és bonyolult procedúra következik, amíg sikerül helyreállítani. Szerencsére az immobiliser programozása nem lesz egy ilyen nehézkes és hosszadalmas dolog, főleg, ha a szakértőkre bízod!

 

Na de mi is az az immobiliser?

 

Angol nevén immobiliser, magyarosan immobilizer, magyarul indításgátló vagy mozgásgátló néven szoktuk emlegetni. És pontosan azt jelenti, amit a neve alapján gondolsz: egy olyan szerkezet, ami nem engedi elindulni az autót.

Alapjáraton az indításgátló úgy működik, hogy a slusszkulcsba beépítenek egy chipet, és ez a chip tartalmaz egy egyedi kódot. Ezt a kódot a kocsi számítógépébe is betáplálják, és amikor megpróbálnád beindítani az autót, akkor a kulcs elküldi a kódot az autónak. Amennyiben a két kód egyezik, akkor minden rendben van, és beindul az autó. 

Akkor kezdődnek a problémák, mikor valamilyen oknál fogva vagy nem egyezik a két kód, vagy szimplán a kulcs nem küldi el a jelet. Ilyenkor az autó egyáltalán nem fog elindulni.

Természetesen ez akkor nagyon jól jön, ha valaki csak el akarná lopni a járgányodat, de mikor te magad kerülsz ilyen helyzetbe, akkor már kellemetlenebb a szituáció.

Az immobilisereket a 90-es években kezdték el használni, 1995 óta pedig kötelező őket beépíteni az autókba, úgyhogy ha a te kocsid későbbi, akkor már valószínűleg rendelkezik indításgátlóval.

 

Milyen esetben fordul elő, hogy bekapcsol az indításgátló?

 

Ennek 3 oka lehet: Az első ok lehet, hogy megsérült az immobilizer chip, a második, hogy a jelvevő gyűrű hibás, vagy az autódban romlott el valami, ami miatt nem akarja elfogadni a kódot.

 

Immobiliser programozása

 

Bármelyik eset is álljon fent, a lényeg az, hogy ne ess pánikba. Az immobiliser programozása vagy újrakódolása nem tart sokáig, de nem is egy egyszerű folyamat, és ezért jobb, ha szakértőinkre bízod. Csak hívj fel bennünket telefonon, ha azt veszed észre, hogy nem indul a járgányod, és kollégáink már indulnak is a helyszínre, hogy a segítségedre siessenek. Addig is, te is tudsz segíteni: mondd el pontosan, hogy mi a hibajelenség, mi történt, és hogy milyen típusú és évjáratú az autód. Így a lehető legpontosabban tudnak felkészülni indulás előtt.

Az immobiliser programozásához ugyanis speciális felszerelés és egy arra tervezett számítógépes alkalmazás szükséges, és a szakértőink jó, ha tudják, mivel készüljenek.

Nem kell megijedned, ha nem sikerül elindítanod a kocsidat. Az immobiliserek programozása szinte már gyerekjáték szakértőink számára.

Csak hívj minket, és mi a lehető legrövidebb időn belül kimegyünk hozzád, hogy minél gyorsabban mehess is tovább a dolgodra!

 

Immobiliser programozás, gyorsan és egyszerűen

Hívj most! 06 30 178-85-01

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com