06 30 178-85-01 Budapest, XIV. Mogyoródi út 125. Bejelentkezés szükséges! autokulcs@autokulcsmasolas.com

Transzponderes chip másolás – ahol nem működik a ’sufnimódszer’

 

Neked is ismerős az a helyzet, amikor fáradtan elindulsz hazafelé a munkahelyedről, és csak az autóhoz érve döbbensz rá, hogy a kocsikulcsot ottfelejtetted az irodában? Ugye, hogy ilyenkor mennyire jól jönne, ha lenne nálad egy pótkulcs? Ha már voltál hasonló szituációban, akkor itt az ideje, hogy cselekedj, és eljöjj hozzánk, hogy lemásoljuk az autókulcsodat!

 

Mi köze a transzpondernek a kulcsmásoláshoz?

 

Kezdjük az elején: mi a … az a transzponder? Kicsit ismerősnek tűnik a szó, de mégsem tudod igazán hova tenni? A transzponder, vagy lánykori nevén az immobilizer szó szerinti fordításban mozgásgátlót, köznyelvben indításgátlót jelent. Ez egy olyan beépített elektronika a gépjárművedben, ami eléggé meg tudja nehezíteni, hogy bárki is ellopja. A rendszer két részből áll: kell hozzá egy chip a kulcsban és egy vevőegység a kocsiban. A transzpondert a slusszkulcsodba építették bele már a gyártáskor – feltéve, ha az autódat 1995 után gyártották. (Sajnos a korábbi évjáratú autóknál még nem volt ilyen fejlett a technológia.)

A transzponderbe, illetve az autód számítógépes rendszerébe beleprogramoznak egy speciális kódot. Az autó indításakor a transzponder elküldi ezt a kódot a kocsi fedélzeti számítógépének, és ha a két kód megegyezik, akkor beindul a járgány. Ha viszont véletlenül nem egyezne, akkor onnan egy jó darabig sajnos sehová sem fogsz menni, mert blokkolja a motort. Nincs kód, nincs indulás. És akkor rimánkodhatsz bárhogy is annak a gépnek, az onnan egy jó darabig nem fog elindulni.
A folyamat több dolog miatt is meghiúsulhat, és mindre az az egyetlen, valóban működő megoldás, ha egy szakember kivizsgálja, és megoldja a kommunikációs nehézségeket.

 

Transzponderes chip másolása

 

Ha bármi miatt szükséged lesz egy másolatra a kocsikulcsodból, akkor nem elég, ha elviszed a közeli kulcsmásolóba: a kulcs testén felül a chipet is le kell másoltatnod, hogy kommunikáljon az autódal. Ehhez kellenek a megfelelő rendszerek és felszerelések, különben nagyon könnyen elromolhat valami a folyamat során, és akkor nemhogy több kulcsod nem lesz, de a meglévő is működésképtelenné válhat.

Fordulj tehát szakemberhez, és tartsd szem előtt, hogy 5 percnél hosszabb lesz a folyamat. Természetesen nem hosszú napokra kell gondolnod, (bár lehet, hogy néhány márkaszervízben beletelne ennyi időbe is) csak maximum egy pár órára. A transzponderes chip másolásához valószínű szükség lesz az autóra is!

 

Hogyan is működik a dolog?

 

A szakember egy speciális kábellel rácsatlakozik az autódra, és egy erre létrehozott számítógépes szoftver segítségével beleprogramozza az autódban tárolt egyedi kódot az új slusszkulcsodba.

Ha otthon próbálod, feltört szoftverrel, akkor ez macerás és veszélyes lesz, hiszen lehet többet nem indul az autód – szakembernél viszont gyorsan megvan az egész, és te addig ihatsz egy kávét, vagy sétálhatsz egyet a környéken.

Ha bármikor úgy érzed, belekerülhetsz olyan élethelyzetbe, amikor igazán jól jönne egy pótkulcs az autódhoz, – akár csak ha félsz, hogy elveszted az eredetit, vagy ha csak közösen akarjátok használni a kocsit a pároddal – akkor csak mentsd el jól a számunkat, és hívj minket bármikor, ha szükséged van ránk! Igény esetén expressz kiszállást is vállalunk, mert számunkra fontos, hogy minél előbb a kezedben lehessen az új kulcs.

 

Transzponderes chip másolás – mert van, amire nem jó a ’sufnimódszer’
HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com