06 30 178-85-01 Budapest, XIV. Mogyoródi út 125. Bejelentkezés szükséges! autokulcs@autokulcsmasolas.com

Transzponderes kulcsmásolás, avagy ha immobiliseres a kulcs

 

Az autókulcs másolás nehezebb, mint elsőre hangzik, és bonyolultabb, mint gondolnánk, de természetesen nem lehetetlen. A transzponderes kulcs másolása több szaktudást igényel, mint egy átlag kulcsot reprodukálni, eláruljuk, miért.

Bárkivel előfordulhat, hogy olyan helyen veszíti el a kulcsát, ahol esélye sincs megtalálni, és bár a pótkulccsal manuálisan tudja nyitni az ajtót, mégiscsak hiányzik az a kis csippanás, mikor messziről nyitja ki a távirányító segítségével. Az ilyen esetekre is van megoldás, nem kell örök életedre a pótkulccsal járnod!

 

Mi az a transzponder?

 

A transzponder, vagy immobiliser chip az autó kulcsházában elrejtett, információkat tároló egység. A kulcs, bár önmagában nyitja az autót, elindítani enélkül nem tudja, ugyanis a transzponder indukciósan kommunikál a kulcslyuk mögött elhelyezett tekerccsel. Úgy működik, akár egy jelszó: ha a transzponderben lévő információk megegyeznek a kocsiban lévőkkel, az autó indítható. Éppen ezért, ha transzponderes kulcsot szeretnél másoltatni, nem elég csupán egy mezei kulcsmásolóhoz elvinned a kulcsot.

 

Milyen esetekben lehet szükséged a transzponderes kulcsmásolásra?

 

Szükséged lehet transzponderes kulcsmásolásra, ha szeretnél egy pótkulcsot az autódhoz, vész esetére vagy családtag számára, illetve, ha az eredeti kulcsod valamilyen oknál fogva sérült, vagy nem működik megfelelően, de a transzponder ép benne. Utóbbi esetben az új kulcs létrehozásához szükség lehet a pótkulcsra is, amely nem tartalmazza a transzpondert. 

Amennyiben elhagytad a fő kulcsot, nehezebb dolgod van, szükség lesz az autódra is. Az ilyen esetekben egy speciális műszer segítségével az autóból nyerik ki a megfelelő adatokat az új transzponderhez, ami majd az új kulcsba helyezve kommunikálni tud az autóddal. Ez egy hosszadalmas és költséges eljárás, így javasoljuk, hogy óvintézkedés gyanánt először mindenképp másoltasd le a transzponderes kulcsod, és tedd el biztos helyre a másolatot.

 

Miért hívj minket?

 

Ha transzponderes kulcsmásolásra van szükséged, nem elégedhetsz meg akármilyen kulcsmásolóval, hiszen a transzponderben lévő adatokat is át kell másolni az új kulcsra. Ezt csak megfelelő eszköz birtokában lehet, és szaktudás is szükséges hozzá – mi mindkettőnek birtokában vagyunk. Emellett gyorsan és hatékonyan, pontosan dolgozunk, így garantáltan nem kell kétszer jönnöd. A kulcsmásolás során kiemelten figyelünk arra, hogy hibátlan új kulcsot adjunk át neked, amit azonnal használni tudsz majd, mindenféle fennakadás nélkül. 

A kulcsmásolás mellett a kulcs és a zár szervizelésével is bátran kereshetsz minket: ha úgy érzed, nehezebben zár vagy nyílik az autód a kulccsal, ha nem veszi be a távirányító által adott parancsot elsőre, vagy bármi egyéb rendelleneset tapasztalsz a kulcs és az autód működése közt, keress fel minket bátran, hogy még a nagyobb baj előtt segíthessünk!

Budapest területén belül legfeljebb egy órát kérünk, hogy odaérjünk hozzád, ha sürgős segítség kell, autódra és kulcsaidra pedig épp úgy vigyázunk, mintha a sajátunk lenne.

 

 

Transzponderes kulcsmásolás

Hívj most! 06 30 178-85-01

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com