06 30 178-85-01 Budapest, XIV. Mogyoródi út 125. Bejelentkezés szükséges! autokulcs@autokulcsmasolas.com

Hogyan foglalkozunk a Suzuki Ignis távirányítós kulcsaival?

 

Ismerős a helyzet, amikor rohannál reggel munkába, és tudod, hogy ha akár 5 perccel is később indulsz, akkor tuti bele fogsz futni a legnagyobb dugókba? Viszont mikor épp szállnál be az autódba kutyafuttában, akkor jössz rá, hogy elvesztetted a slusszkulcsot… Meglehetősen bonyolult sürgősen új autókulcsot szerezni, de ha minket választasz, akkor a lehető legexpresszebb megoldásban lesz részed! Olvass tovább és elmeséljük a Suzuki Ignis távirányítós kulcs pótlásának részleteit.

A kávéd a kezedben, a reggelit még alig nyelted le (már ha egyáltalán volt időd reggelizni…), a gyerekek ott toporognak a kocsi mellett, várja őket a suli, téged a munka, a kulcs meg sehol. Most minden perc számít, nincs időd végighívni a szakikat, hogy mit kell tenni ilyen helyzetben. Vészmegoldásokon töröd a fejed, de fogalmad sincs, hogyan tudnád megoldani a Suzuki Ignis távirányítós kulcs eltűnésének rejtélyét. 
5 perc alatt mi sem tudjuk megoldani a problémát: de ha tovább olvasol, elmondjuk, mit kell tenned!

 

A Suzuki Ignis autókulcsa más, mint a többi autóé?

 

Természetesen minden egyes gépjármű kulcsa eltér a többitől. De mindegyiknek vannak közös jellemzői, például az, hogy a napjainkban gyártott kocsik nagy részének kulcsa általában két részből áll. Van egy hagyományos kulcsos része, amivel a gyújtást tudod ráadni, és van egy nyomógombos része, ami a központi zárat nyitja. A közepesen modern autók kulcsai ezen felül tartalmaznak egy extra dolgot is: az indításgátlót, a legújabb típusok többségének pedig már nincs hagyományos kulcs a nyitóján, hanem csak a távirányítójával lehet kinyitni, és a műszerfalon lévő gomb megnyomásával lehet elindítani.

A Suzuki Igniseket 2000 és 2008 között gyártották, ami azt jelenti, hogy egy viszonylag modern gépjárműnek tekinthető, de még nem a leges-legújabb technológiának. Így szinte biztos, hogy a te Ignised is kétrészes kulccsal rendelkezik, amiben indításgátló is van.

Mi az az indításgátló?

 

Az indításgátló, vagy angol nevén immobiliser az, amit a neve takar: egy mozgásgátló alkalmatosság. Egy olyan beépített rendszer, ami megakadályozza azt, hogy az autó elinduljon, ha illetéktelen személy próbálja meg elindítani. Az indításgátlók 1995 óta kötelezőek, vagyis azok az autók, amiket ’95 után gyártottak, már kivétel nélkül rendelkeznek ilyennel. Az immobiliser maga egy chip, az autó kulcsházába építve, ami tartalmaz egy speciális kódot. Az autóba betáplálták ugyan ezt a kódot, és mikor megpróbálod beindítani, akkor a chip elküldi a jelet az autónak, a számítógép összeveti a két kódot, és ha megegyeznek, akkor el is indul. Ez a kis szerkentyű azért nagyon hasznos, mert ezáltal már nem olyan könnyű ellopni az autókat. Legalábbis a kulcs nélkül. Ha magát a kulcsot lopták el, akkor sajnos ugyanúgy lehetséges…

 

Elveszett, ellopták, elromlott, vagy csak kellene egy tartalék?

 

A fenti történetben elveszett a kulcs, de ezen kívül még számos eset lehet, amikor sürgős a megoldás. Ha ilyesmi történt, nem kell pánikba esned! Mi bármelyik esetben a segítségedre tudunk lenni. Bár az immobiliseres kulcsok lemásolása nem annyira egyszerű dolog, de a mi szakértőink gyorsan és hatékonyan dolgoznak, hogy a lehető legkevesebbet kelljen várnod ránk.

Annyi a lényeg, hogy akár új kulcsot szeretnél, akár csak egy másolatot, akár valami probléma adódott a régivel, és szeretnéd megjavíttatni, mindenképpen hozd el magaddal a kocsidat is, hiszen a chip kódolásához mindenképpen szükséges, hogy hozzá tudjunk csatlakozni a fedélzeti számítógéphez.

Ha éppen nagyon nagy bajban vagy, és sürgős segítségre van szükséged, akkor felhívhatsz minket, és expressz gyorsasággal kimegyünk a helyszínre hozzád. Akkor is tudunk segíteni, ha egyáltalán nincs meg, vagy nem működik a kulcs: zárnyitásban is profik vagyunk! Külön előny, hogy sokkal több pénz marad a tárcádban, mintha egy szakszervizhez fordulnál.

Ha bármi baj történt Suzuki Ignised távirányítós kulcsával, akkor csak hívj fel minket, és megtaláljuk neked a legelőnyösebb megoldást!

 

Suzuki Ignis távirányítós kulcs készítés, javítás

Hívj most! 06 30 178-85-01

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com