06 30 178-85-01 Budapest, XIV. Mogyoródi út 125. Bejelentkezés szükséges! autokulcs@autokulcsmasolas.com

Amit a Vw kulcsokról feltétlen tudni kell 

 

Amikor Volkswagent (Vw) vettél, biztosan kiművelődtél, hogy mit kell tudni a motorról, a futóműről, a kasztniról… de tisztában vagy a kulcs sajátosságaival?

Kicsi, és méltatlanul elhanyagolt „alkatrész” ez, pedig az egyik legfontosabb: enélkül semmi nem megy. Kattints és olvasd el, hogy mit kell tudni a VW kulcsokról!

A Volkswagen a világ egyik legnagyobb autógyártó cége, 1937 óta van jelen a piacon. Akkor még csak a „Bogár” tervezése volt a feladatuk, amit kirobbanó sikerrel teljesítettek. Mára pedig számtalan járművet köszönhetünk nekik, köztük kisautókat, nagy, családi kocsikat, furgonokat, kisbuszokat. Természetesen minden modell más és más, és a kulcsuk is eltérő. Pontosan ezért jó, ha tisztában vagy azzal, hogy a te Volkswagenedhez milyen kulcs tartozik, mik a főbb jellemzői és hogyan lehet tanítani vagy másoltatni, ha baj van.

Nem mindegy ugyanis, hogy milyen kulcs tartozik az autódhoz. Egészen más a másolása eljárás a régebbi autók és az újabb gyártmányú járművek slusszkulcsai között, így jó, ha tudod, mire számíthatsz, ha szeretnél egy pótkulcsot vagy meghibásodik a már meglévő.

 

Milyen VW kulcsok léteznek?

 

Alapvetően kétféle kulcsot különböztetünk meg. A „hagyományos kulcs” azokhoz az autókhoz tartozik, melyeket 1995. előtt gyártottak. A másolás ebben az esetben nagyon egyszerű, csupán be kell sétálnod egy szakemberhez, aki egy cilinderes kulcsmásolóval rögtön készít számodra egy pótkulcsot.

Az 1995. után gyártott autók már immobiliserrel, vagyis indításgátlóval vannak felszerelve, tehát ezek a kulcsok sokkal bonyolultabb szerkezetek. Ezekben van egy olyan chip, amely a kocsid motorvezrérlőjével kommunikál.

Ha nincs nálad a megfelelő kulcs, nem csak az ajtók nem nyílnak ki, de a motor sem indul be, teljes a letiltás. Ennek a másolása is bonyolultabb, nem elég besétálni az első kulcsmásolóhoz: a művelethez az autódra is szükség lesz.

Az eljárás egy speciális, számítógépes programmal történik. Ezt összekötik az autó indításgátló rendszerével, melynek során tulajdonképpen bemutatják egymásnak a kulcsot és a hozzá tartozó járművet. Így a kocsi motorja csak akkor indul be, ha a megfelelő kulcsot érzékeli.

 

Melyik Volkswagenhez milyen kulcs tartozik?

 

A Volkswagen Jetta típusú autókat csak 1979-től 1984-ig gyártották, így, ha ilyen kocsid van, biztos lehetsz abban, hogy még chip nélküli, egyszerű cilinderes másolóval sokszorosítható kulcs tartozik hozzá.

Vannak olyan modellek – és ebből van a legtöbb az utakon – melyeket már 1995. előtt is gyártottak és napjainkig is gurulnak le a futószalagról. Ebben az esetben nagyon fontos az autó gyártási éve, ugyanis ettől függ, milyen kulcs tartozik hozzá. Ide tartozik a Volkswagen Bogár, melyet 2003-is gyártottak, de ebbe a körbe sorolandó a Beetle, a Gold, a Passat és a Polo 10 típusa is.

Vannak olyan gyártmányok is, melyeket már abban a korszakban kezdtek el gyártani, mikor kötelező volt az immobiliser beépítése. Így a Bora, a Caddy, a Fox, az Eos, a Lupo, a Sharan, a Tuareg és a Transporter esetében biztos lehetsz abban, hogy a kulcsod másolásához nem lesz elég egy egyszerű cilinderes szerkezet.

A dolog bonyolultnak hangzik, de a valóságban neked egyszerű: ha kell egy VW kulcs, gurulj el hozzánk, és szakértőnk a lehető leghamarabb elkészíti neked, akár csak az immobiliser chipet is. Mi profik vagyunk ebben: neked elég ennyit tudnod.

 

Tel: +36 20 /575-1595

Ezt kell tudnod a Vw kulcsokról!

Hívj most! 06 30 178-85-01

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com