06 30 178-85-01 Budapest, XIV. Mogyoródi út 125. Bejelentkezés szükséges! autokulcs@autokulcsmasolas.com

Hogyan képzeld el a slusszkulcs másolást?

 

Hozzá vagyunk szokva már az azonnali megoldásokhoz. Lehet vajon a slusszkulcsot is jól, szakszerűen és gyorsan másolni? Természetesen igen, csak kicsit bonyolultabb feladat, mintha a kertkaput nyitó kulcsot szeretnéd sokszorosítani. Most bemutatjuk, hogy mi a különbség és hogyan történik a slusszkulcs másolás!

 

Miért lehet szükség a sluszkulcs másolására?

 

Van, hogy a rendszeres használattól elkopik a kulcs, vagy a zárbetét, és többet ki nem nyitja az autó ajtaját. Ilyen esetben a zárbetétet kell kiszerelni, és abból kikódolni a kulcsot, hiszen a kopott kulcsról, csak kopott másolat készíthető…

„Emberi okokból” is előfordulhat, hogy szükségessé válik egy kulcs másolása. Ez pedig nem más, mint a véletlen, vagy szétszórtság miatti kulcsvesztés. Ha szerencséd van, akkor nem a pótkulcsot hagytad el, hanem az egyes számút, és van még otthon egy tartalék….

De ekkor se nyugodhatsz meg teljesen, mert az autódhoz egy kulcs nem kulcs, pont úgy mint ahogy vendéglátóipari egységekben szokás mondani ezt az elfogyasztásra váró sörre. Ha csak egyetlen kulcs áll rendelkezésedre, ne halogasd a dolgot, csináltass a meglévőről újat minél előbb!

 

Ha egy sincs meg, az egy kicsit nehezebb dió, de az autó zárszerkezete alapján is meg tudjuk alkotni a tökéletes kulcsot.

A harmadik variáció pedig a technikai probléma lehet. Nyomod a gombot, de csak nem pittyen. Vagy bent ülsz már a gépkocsiban, de nem indul a kis nyavalyás. Itt bizony nagy valószínűség szerint a távirányító a hibás, vagy az indításgátló és a kulcsban lévő chip makacsolta meg magát.

Ez elemcsere, vagy az akkumulátor lemerülése esetén szokott előfordulni, illetve vannak szenilisebb autók is, akik néha napján spontán elvesztik a kódot. Ilyenkor persze nem kell újra lemarni a kulcsot, csak a szükséges alkatrészt cserélni, javítani…

A slusszkulcs másolása csak a kezdet

 

Attól, hogy készen vagyunk magával a kulccsal, még nem fogsz tudni elmenni az autóval a tengerpartra, de a sarki boltba sem, ha a kocsi 1995. utáni gyártmány. Ettől az évtől kezdve ugyanis minden autóba szereltek-szerelnek indításgátlót, ami megakadályozza a kocsi illetéktelen elindítását. A kulcsban van egy chip, ami kommunikál az autóval, egészen pontosan a gyújtáskapcsoló köré beépített immobilizerrel.

Amennyiben nem, vagy rossz választ ad a kulcs a kérdésre, akkor ez a fantasztikus szerkezet nem engedi a motor vezérlőegységének, hogy elinduljon. Ezért nem mész te sehova, de szerencsére a kocsid sem ha nem a megfelelő kulccsal próbálják meg beindítani azt.

 

Ahhoz, hogy ez az összhang meglegyen, el kell készíteni a meglévő chip mintájára az újat – többek között ez is az oka annak, hogy nem szabad megvárni, amíg a pótkulcs is elveszik. A slusszkulcs másolatában lévő chipet csak szakember, és ő is csak egy speciális számítógépes programmal fogja tudni összehangolni az autóddal.

Ne vedd tehát készpénznek, ha a cimbi azt mondja, hogy látott egy videót a youtube-on és már ő is meg tudja csinálni!

Azt viszont tudnod kell, hogy van olyan eset, amikor még mi sem fogunk tudni segíteni azonnal. Ez pedig az, ha a kulcsodban lévő chip nem klónozható, és programozható gépeinkkel. Ilyenkor azt a bizonyos kódot ki lehet olvasni az indításgátló egységből, vagy a tulajdonos közbenjárásával, a márkakereskedés is meg tudja mondani azt – de ez néha egy kis időt vesz igénybe.

Mivel készülj a slusszkulcs másolásra?

 

Tudom, sok volt az információ, ezért röviden összefoglalva: attól függ, hogy mire lesz szükség, hogy mikori gyártmányú a gépkocsid. Ha 1995. előtti, akkor elég lesz a kulcs amiről kéred a másolatot. Ha 1995-ben, vagy utána gyártották, akkor a slusszkulcs másolásához szükség lesz az autódra is, mert össze kell őket hangolni egymással.

A slusszkulcs másolás bár a laikusok számára bonyolult eljárás, egy jó szakembernek nem ördöngösség, viszonylag gyorsan készen van. Nem érdemes húzni az időt, intézd el minél hamarabb!

 

Slusszkulcs másolás – gyorsan, egyszerűen, azonnal!
HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com