06 30 178-85-01 Budapest, XIV. Mogyoródi út 125. Bejelentkezés szükséges! autokulcs@autokulcsmasolas.com

Megmutatjuk: az Audi A6 kulcsának programozása

 

Egy Audi A6-os autó valódi ikonnak számít. A német gyártó felsőkategóriás járműve igazi luxus-érzést nyújt a tulajdonosának. A jó felszereltséggel együtt jár az, hogy egy kulcs programozása vagy egy esetleges javítás több időt vesz igénybe, mint néhány korábban gyártott autó esetében, hiszen sokkal összetettebb a feladat. Most megmutatjuk, hogyan történik az Audi A6 kulcsának programozása!

 

A jól felszerelt járművek – legyen szó bármelyik típusról – védenek a tolvajok ellen is. Egy Audi A6 tulajdonosával nem történhet meg, hogy a parkolóba érve a hűlt helyét találja a járgánynak! Legalábbis a gyártók mindent megtettek, hogy ezt megakadályozzák.

Ez azt jelenti, hogy a kulcsban található transponder chip segít beazonosítani azt, hogy jogosult ember szeretné-e kinyitni az ajtókat is beindítani a motort. Ez egy meglehetősen bonyolult szerkezet, a kulcs programozás ezért speciális műszerek segítségével történik.

 

Hogy működik az Audi A6 kulcsa?

 

Ahogy minden 1995. után gyártott autó esetében, az Audi A6-ban is van beépített immobiliser, vagyis indításgátló, mely az újabb típusoknál a műszerfalba van beépítve. A kulcsot az olvasótekercs érzékeli, mely tulajdonképpen az a fekete karika, ami a gyújtáskapcsoló körül helyezkedik el. Ez kommunikál a motordiagnosztika vezérlőegységével. Ez a szerkezet jelez a motor vezérlőegységének és „adja ki” az engedélyt arra, hogy beinduljon. Ha a megfelelő kulcsot érzékeli, akkor engedi beindítani a motort. Amennyiben illetéktelen próbál hozzáférni a járműhöz, a szerkezet egyszerűen nem adja ki az indíthatósági engedélyt.

 

Mikor van szükség programozásra?

 

Szerencsére nagyon ritkán. Egy prémium kategóriás autóról van szó, melyben a meghibásodás esélye minimális. Van azonban néhány olyan tipikus eset, mikor az Audi A6 kulcs is elromlik, vagy egyéb okból kell programoztatnod.

Az egyik, amikor szeretnél egy pótkulcsot az autódhoz, vagy ha a kocsihoz adott gyári pótkulcs nincs programozva. A másik, ha valami miatt meghibásodott a már meglévő szerkezet. Van néhány olyan helyzet, amikor a kulcsban található chip egyszerűen elveszíti egyedi kódját, így újra kell programozni, például ha lemerül az autó akkumulátora, és be kell bikázni a kocsit, vagy ha a kulcsban levő elemcsere során túllépik az időhatárt.

 

Hogy zajlik az Audi A6 kulcsának programozása?

 

Szükséges lesz hozzá az autódra és a programozandó kulcsra. A szakember egy pl.  egy úgynevezett MVP Pro névre hallgató, speciális műszert használ majd, amely egy diagnosztikai kulcsprogramozó szerkezet. Az Audi A6-os autóknál a legtöbb esetben szükség van egy PIN kódra a programozáshoz, mely ennek a műszernek a segítségével kiolvasható. Ezt követően indulhat a programozás. Az autódra csatlakozva a beépített indításgátlóval „megismertetik” az új kulcsot és minden úgy működik majd, ahogy régen.

Ez a folyamat optimális esetben néhány órát vesz igénybe, nem érdemes tehát sokáig halogatni.

Ha a kulcsod elvesztette a kódját, vagy ha már régóta gondolkodtál azon, hogy kellene egy pótkulcs, gyere el hozzánk, és beprogramozzuk neked az Audi A6 kulcsát – hogy neked már csak a tökéletes vezetésélmény jusson!

Tel: +36 20 / 575-1595

 

Hogyan történik az Audi A6 kulcsának programozása?
HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com