06 30 178-85-01 Budapest, XIV. Mogyoródi út 125. Bejelentkezés szükséges! autokulcs@autokulcsmasolas.com

Becses darab, ezért vigyázz az autó távirányítódra!

 

Az autó távirányítója hamar a legjobb barátoddá válik, ha gyakran jársz négy keréken. Hiszen minden egyes funkciójával a te kényelmedet szolgálja. Így van ez egészen addig, amíg meg nem hibásodik vagy el nem veszíted véletlenül. Ám ilyen esetekben is fontos tudnod, hogy nem kell kétségbe esned, van megoldás a problémára!

 

Tudtad, hogy az autó távirányítóját tanítani kell?

 

A távirányítódat alapesetben betanítva kapod meg a kocsid mellé, de előfordulhat, hogy ez kevés, és tanítani kell, például, ha a kocsi nem reagál a távirányítóra vagy a távirányító nem indítja be a járművet. A háttérben gyakran egy lemerült elem áll. Ilyen esetben (ha sikerül is bebikázni az autót), nagy eséllyel elveszik a távirányító egyedi kódja, vagyis szükség lesz a tanításra. 

Az is lehetséges, hogy csak a távirányítóban levő elem merült le, erre utalhat, ha már korábban is többször kellett megnyomni a gombot, vagy közelebb kellett menni az autóhoz. Ilyenkor elég egy elemcsere, de fontos, hogy ezt a feladatot is bízd szakemberre, hiszen ha túl sokáig tart, akkor elveszhet az egyedi kód és utána ugyanúgy újra kell tanítani a távirányítót.

Ha csere közben megsérül a ház, akár az egész kulcsot ki kell cseréltetni, így érdemes a házi megoldások helyett inkább olyan szakemberre bízni ezt a munkát, akinek van e téren tapasztalata. 

Akkor sem kerülheted el a programozást, ha pótkulcsot szeretnél csináltatni a kocsidhoz, ugyanis ilyenkor a tanítás során „mutatják be” egymásnak a kocsidat és az új slusszkulcsodat.

 

Hogy lehet pótolni az autó távirányítóját?

 

Ha egy autónak távirányítója van, akkor biztos lehetsz abban, hogy immobiliserrel van felszerelve a jármű. Ez az egész rendszer igazából a motorvezérlő egységgel áll kapcsolatban, ez ellenőrzi, hogy jogos vagy jogtalan használatról van-e szó. Tehát mivel ott az indításgátló, biztos, hogy szükség lesz a szerkezet programozására. 

Néhány autó esetében a záron keresztül kell elvégezni a programozást, mechanikus módon, ehhez szintén az autódra és egy működő távirányítóra lesz szükség. Más márkák esetében pedig a korábban kapott elektronikus PIN kódra is szüksége lesz a segítségedre siető szakembernek.

Valójában egy igen összetett, de nagyon egyszerűen elvégezhető folyamatról van szó. A szakembernek szüksége lesz a művelet elvégzéséhez egy számítógépre, rajta egy speciális programmal, valamint egy diagnosztikai csatlakozóra és természetesen a szóban forgó járműre. A csatlakozó segítségével összeköti az autót és a számítógépet, majd indulhat is a munka.

Tulajdonképpen megmutatja a kulcsnak azt, melyik autót szükséges kinyitnia és elindítania, így ismét gond nélkül használhatod majd a távirányítódat. 

A lényeg az, hogy ha gond adódik a távirányítóddal, vagy új kulcsot szeretnél, nem érdemes sufnitunning-módszerekhez folyamodni: minden esetben kérj szakszerű segítséget!

 

Minden, amit tudnod kell az autó távirányítóról!
HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com