06 30 178-85-01 Budapest, XIV. Mogyoródi út 125. Bejelentkezés szükséges! autokulcs@autokulcsmasolas.com

A Mazda kulcsmásolás csínja-bínja

 

Ha egy Mazda büszke tulajdonosa vagy, nyilván biztonságban érzed magad a megbízható autódban. De a veszélyek nem csak akkor leselkednek rád, amikor úton vagy: fontos, hogy mindig legyen otthon tartalékba egy pótkulcsod, hiszen az ördög nem alszik. Ha szeretnéd tudni, mi az, amit a Mazda kulcsmásolás témájában tudni érdemes, itt összegyűjtöttük neked!

 

Miért kell pótkulcs? Nos, mert az eredeti elromolhat, elveszhet, eltörhet, lemerülhet benne az elem, ott felejtheted valahol, elhagyhatod, ellophatják… Egyszóval sok dolog történhet vele, ami megkeserítheti a napodat. De ha van egy pótkulcsod, akkor máris minden mehet tovább zökkenőmentesen! 

Ha még nincs ilyened, akkor ideje igénybe venni a Mazda kulcsmásolást, és csináltatni egyet. Mit kell ehhez tudnod?

 

Nem mindegy, mikor gyártották az autódat! 

 

Ahogy a legtöbb autó, úgy a Mazda esetében is megkülönböztetünk hagyományos és immobiliseres autókulcsokat. Az előbbi kulcsok azok, melyek az 1995. előtt gyártott autókat nyitják. Ettől az évtől kezdve ugyanis kötelező volt az indításgátlók beszerelése az autókba, így a kulcsok is „okosabbá” váltak hagyományos elődeiknél. A fiatalabb autók slusszkulcsának nem csak a működése, hanem a másolása is bonyolultabb már.

 

Ha hagyományos kulcs van a Mazdádhoz

 

A hagyományos slusszkulcsok esetében, akárcsak egy lakáskulcsoknál, egy cilinderes másoló segítségével egy szakember néhány perc alatt rögtön elkészíti a pótkulcsodat. A régi típusoknál azért is fontos, hogy legyen egy tartalék slusszkulcs, mert ezek a kulcsok az évek alatt a használat során elvékonyodhatnak, ebből kifolyólag az sem ritka, hogy egy idő után egyszerűen kettétörnek.

Természetesen ekkor sincs minden veszve, hiszen ha minden darabja megvan, egy jó szakember el tudja végezni a másolást, sőt: a hagyományos kulcsok esetében némi pontatlanság sem okoz problémát abban, hogy gond nélkül használhasd az így másolt kulcsot is.

 

Immobilizeres Mazda kulcsmásolás

 

Nem olyan egyszerű a helyzet az immobiliseres kulcsok másolásának esetében. Ezekben a slusszkulcsokban van egy olyan chip, amely a Mazda önindítójával kommunikál. Emiatt van az, hogy ha nincs nálad a megfelelő kulcs, nem csak az ajtók nem nyílnak ki, de a motor sem indul be. A másoláshoz évjárattól függően az autódra is szükség lesz. 

A kulcsban levő chip másolása egy speciális, számítógépes programmal történik. Ezt összekötik az autó önindító rendszerével, melynek során tulajdonképpen bemutatják egymásnak a kulcsot és a hozzá tartozó járművet, így a kocsi motorja csak akkor indul be, ha a megfelelő kulcsot érzékeli. Ha tudod, hogy másoltatni mész, érdemes előkeresni a kocsi önindítójához tartozó PIN-kódot, ezzel meggyorsíthatod a folyamatot.

 

Akkor sem kell kétségbe esned, ha elhagytad az egyetlen slusszkulcsodat!

 

Ha olyan kellemetlen helyzetbe keveredtél, hogy elhagytad az egyetlen kulcsot a Mazdádhoz, akkor már nem csak kulcsmásoló szakemberre lesz szükséged, hanem egy szerelőre is, aki kinyitja a kocsidat. Hagyományos kulcs esetében egy autószerelő lesz segítségedre a másolat elkészítésénél. A fiatalabb indítószerkezeteknél a legolcsóbb megoldás szintén a másolási eljárás alkalmazása, azonban ha fennáll a veszélye, hogy ellopták, vagy valaki megtalálja a kulcsod, érdemes egy költségesebb eljárást választani, letiltatni az elveszett kulcsot és teljesen újat csináltatni az autóhoz.

Egy biztos: bármelyik eset is áll fenn, ránk számíthatsz.

Ha Mazda kulcsmásolásra van szükséged, hívj, és egyeztessünk egy időpontot!

 

Minden, amit a Mazda kulcsmásolás terén tudni érdemes

Hívj most! 06 30 178-85-01

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com