06 30 178-85-01 Budapest, XIV. Mogyoródi út 125. Bejelentkezés szükséges! autokulcs@autokulcsmasolas.com

Renault kulcsmásolás, ha pótkulcsra van szükséged, vagy elveszett az összes kulsod

 

Csak egyetlen kulcsod van a kocsihoz?

 

Szükséged lesz egy új kulcsra a renaulthoz, mert a pótkulcs hiánya csak úgy vonzza a bajt. Renault-hoz nem tudsz kulcsot másoltatni a sarki kulcsmásolóban, de azért ne keseredj el, könnyen megoldjuk a problémát!

 

Nincs meg a kocsi kulcsa. Egyszerűen nem találod, pedig már számtalanszor végignézted a lakás minden zugát. A munkából már elkéstél, pedig még el sem indultál. Valójában már hallod a fejedben a főnök kiabálását, hogy miért nem tudtál megjelenni időben. Ráadásul emlékszel, hogy a párod pontosan elmondta, hova tette a pótkulcsot, de most egyszerűen lövésed sincs róla.

Most fel kell hívnod és kell hallgatnod tőle a fejmosást, hogy te soha nem figyelsz rá. De legalább meglesz a kulcs. Amit persze vihetsz lemásoltatni, mert a következő ilyen esetnél nem úsznád meg ennyivel.

 

Nyugalom! Higgadj le egy kicsit, mert segítünk! Ha Renault márkájú autód van, nem lesz bonyolult, lemásoljuk, és beprogramozzuk a kulcsodat és mehetsz is, mintha mi sem történt volna!

A Renault céget még 1898-ban alapították, azóta pedig már nagyon sok mindenen ment keresztül. A francia vállalatnak ma is népszerűek az autói, Magyarországon is számtalan típusával lehet találkozni. Kulcsot másoltatni azonban nem mindegyikhez ugyanolyan egyszerű, így érdemes tisztában lenned azzal, hogy neked mire lesz hozzá szükséged.

 

„Az én autóm melyik kategóriába tartozik?”

 

A válasz valójában nagyon egyszerű. Ha 1995 előtt gyártották a járművet, akkor nincs benne immobiliser. Ha viszont 22 évnél fiatalabb az autód, akkor van benne indításgátló, hiszen ekkortól már kötelező volt beleépíteni. A Renault esetében két, ugyanolyan típusú autónál is lehetnek eltérések, hiszen egyre biztonságosabbá tervezik.

Ha például egy Renault Clio tulajdonosa vagy, az önmagában nem jelent semmit. Az számít, mikor gyártották, és van- e benne immobiliser. Ugyanez igaz a Renault Escape, Renault Kangoo, Renault Twingo, Renault Master, valamint Renault Laguna modellekre is.

Ezeket a típusokat ugyan még 1995 előtt dobták piacra, azonban mivel nagyon népszerűek lettek, a mai napig gyártják őket, egyre modernebb verzióban. Ezért van ez a kettősség.

A Renault Fluence, Renault Megane, Renault Modus, Renault Scénic és a Renault Thalia esetében azonban biztosak lehetünk abban, hogy van bennük indításgátló.

 

Mi a különbség a kétféle kulcsmásolás között?

 

Számtalan eltérés van a kétféle kulcs másolásának folyamata között. Míg a korábbi modellek kulcsait egyszerűen cilinderes kulcsmásoló segítségével el lehet végezni, tudod ez a recés kulcs.

Addig az indításgátlós kulcsok esetében ez már bonyolultabb művelet. Szükség lesz hozzá az autódra, valamint egy számítógépes rendszerre. Ezekben a kulcsokban egy chip van elhelyezve, ezzel kommunikál a jármű, hogy illetéktelen nem férhessen hozzá.

 

Másolás esetén a két szerkezetet mindenképpen egymásra kell hangolni, különben nem csak illetéktelenek, de te magad sem tudnál hozzáférni a saját autódhoz. Utóbbi másolása ugyan időigényesebb művelet, mégis lopás ellen sokkal biztonságosabb rendszerről beszélünk, mint a korábbi típusok esetében. Mindkét esetre igaz azonban, hogy ha időben pótoljuk az elveszett kulcsot, sok kellemetlenségtől és plusz kiadástól kímélhetjük meg magunkat.

Természetesen ha távirányítós kulcsot szeretnél, az is megoldható, bár nyilván drágábban.

Ha csak egy kulcs van a Renault-hoz, akkor telefonálj még ma, beszéljünk meg egy időpontot a kulcsmásolásra, legyen pótkulcsod vészhelyzet esetére!

 

Tel: +36 20 /575-1595

 

 

Így másoltathatsz Renault autókulcsot!

Hívj most! 06 30 178-85-01

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com